Viljandi läks lukku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii linna sisse kui välja sõites peavad juhid politseile kainustesti puhuma.
Nii linna sisse kui välja sõites peavad juhid politseile kainustesti puhuma. Foto: Elmo Riig

Laupäeva hommikul kell 9 mehitati kümme kontrollposti Viljandi toovatel teedel ja algas operatsioon «Linn lukku».

Politsei korraldab reidi «Kõik puhuvad», mis on kavas kella üheni päeval. Tegu on ühe osaga reede õhtul alanud õppusest «Mulgi mäss 2013», kus harjutavad koostööd kaitseliit, politsei- ja piirivalveamet ning päästeamet.

Kavas on näiteks saboteeritud põlengud, rahvarahutused, liiklusõnnetus ja terrorirünnak.

Kõiki neid õnnetusi likvideerides harjutavad struktuurid koostööd ning valmisolekut sisejulgeoleku tagamiseks kriisiolukorras. Sakala maleva pealiku major Kalle Köhleri sõnul pole nii ulatuslikku koostööharjutust Viljandis varem korraldatud. Köhler on ka õppuse üldjuht.

«Selline õppus on ainus viis tuua kokku kõik piirkonna jõustruktuurid ning selgitada välja kitsaskohad, mis võivad kriisiolukorras ette tulla,» lausus ta.

Viljandi politseijaoskonna juht politseikapten Alvar Pähkel ütles, et õppus on hea näide, kuidas jõustruktuurid valmistuvad igapäevaohtude likvideerimiseks.

Õppuse teabeohvitseri Jaanika Ojakõivu sõnul on kõigil osalistel täita palju ülesandeid, aga peamine rõhk on siiski koostööl ja info vahetamisel.

Copy
Tagasi üles