Noored tulevad festivalile õppima

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu oli festivalil osalejaid sama arvukalt, kui on tänavu. Raul Vaigla (keskel) õpetas noori basskitarrihuvilisi.
Mullu oli festivalil osalejaid sama arvukalt, kui on tänavu. Raul Vaigla (keskel) õpetas noori basskitarrihuvilisi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme keskpäeval Viljandis algava kuuenda laagri-festivali «Koolijazz=Jazzikool» õpitubadesse on registreerinud ligi seitsekümmend noort pop-džässmuusika huvilist kogu Eestist.


Seekord on kõige arvukamalt osalejaid Pärnust ja Tartust, kuid noori muusikahuvilisi tuleb ka Alatskivilt, Põltsamaalt, Kuressaarest, Tabasalust ja muidugi Viljandist. Üle mitme aasta on esindatud Haapsalu.



Noored hakkavad tunnustatud muusikute käe all end täiendama ja koosmusitseerimisest rõõmu tundma.



Kolm päeva vältaval festivalil antakse kolm avalikku kontserti.



Osalejad rühmitatakse instrumendi järgi ansamblitesse, kes koos juhendajatega astuvad publiku ette festivali lõppkontserdil. Tööd tehakse hääle või instrumendiga, osa saab võtta meistriklassidest ja kuulata loenguid.



Korralduspealik Aivar Trallmann ütles, et kolm päeva on täis tihedat tööd, nii et osalejatel vaba aega sisuliselt ei ole. «Osalejate ootused on põhjendatult kõrged ja sisu osas ei saa me endale järeleandmisi lubada, sest see tuleks järgmisel korral bumerangina tagasi,» rääkis ta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles