Lumetõrje käib täishooga

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne regionaalse maanteeameti peaspetsialisti Allan Alliku hinnangul on maanteede seisukord rahuldav, aga mitte hea.
Lääne regionaalse maanteeameti peaspetsialisti Allan Alliku hinnangul on maanteede seisukord rahuldav, aga mitte hea. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Teehooldajad on lumetõrjumisega ametis ja viivad osa hangi Viljandi tänavailt ära.


Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri nentis, et lund on palju ja teed on seetõttu kohati üsna kitsaks jäänud.

«Teisalt segavad koristamist tee äärde pargitud autod,» lausus ta. «Arutasime täna, et võib-olla tuleb mõni tänavalõik ajutiselt ühesuunaliseks muuta.»

Linnamajandusameti juhi hinnangut mööda on sõiduteed siiski paremas korras kui kõnniteed, sest nagu talviti ikka, ei korista kõik omanikud oma krundi ees kulgevalt tänavajupilt lund. 

Tema sõnul oli linnavalitsus eelmise aasta lõpuks teinud selle pärast ettekirjutusi terve pika nimekirja jagu. Kahel juhul kavatseb linn tellida lumelükkamise mõnelt firmalt ning hiljem raha patustajalt sisse nõuda.

Viljandis ei piirdu lumetõrjujad valge vaiba vallidesse lükkamisega, vaid seda on eest ära viidud. «Näiteks on lumehunnikuid koristatud Lossi, Tartu, Kauba ja Väike-Turu tänavalt ning Vabaduse platsilt.

Viljandi linnas hooldab sõiduteid Veolia Keskkonnateenused ning parke ja nendega kaasnevaid kõnniteid Floreas Viljandi.

Lääne regionaalse maanteeameti peaspetsialisti Allan Alliku hinnangul on maanteede seisukord rahuldav, aga mitte hea.

«Nõuded on täidetud, aga võiks olla parem,» lausus ta. «Asfaltteedel pole väga vigagi, lumi lükatakse ära ja korras. Aga kruusateed kipuvad ebatasaseks minema.»

Esmaspäeva hommikul pidas maanteeamet maakonnas kulgevate riigiteede hooldaja Sakala Teedega nõu, kuidas olukorda paremaks muuta.

«Höövlile pannakse tappterad alla,» ütles Allik. «Nii on võimalik kinnisõidetud lund kergelt purustada ja ühtlasi sõidujälgi karestada. Seda tööd alustatakse juba täna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles