Kui patsiendil raha pole, peaks aitama vald

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulve Toom ootab Lõhaveres arst Tiiu Härmi hoole all kolmandat puusalõikust ja loodab Tartust naastes kõndima
hakata. Päevarahast rääkimine muudab elurõõmsa proua üsna kurvaks.
Ulve Toom ootab Lõhaveres arst Tiiu Härmi hoole all kolmandat puusalõikust ja loodab Tartust naastes kõndima hakata. Päevarahast rääkimine muudab elurõõmsa proua üsna kurvaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõhavere ravi- ja hooldekeskus on eakatele inimestele varjupaika ja ravi pakkunud juba ligi 45 aastat. Nüüd hakatakse selle eest rohkem raha küsima.


Hooldusteenus on kogu aeg tasuline olnud, kuid varem tuli raviteenuse kümne esimese päeva eest maksta vaid 25 krooni päevas.



Juhataja Ene Maaten näitas täistrükitud paberilehte, millel on kirjas eri raviliikide rahastamine. Ainus, kus haigekassa rahastamist 1. jaanuarist 15 protsenti kärbiti ja nähti ette inimese omaosalus, on hooldusravi. Täpsemalt on see ainus statsionaarne raviteenus, kus kehtib inimese omaosalus.



«See tähendab, et inimene peab ise päevas 95 krooni juurde maksma,» selgitas Ene Maaten. Ta on pisut solvunud sellepärast, et inimesi ei teavitatud muudatusest piisavalt varakult. Nüüd tuleb halba uudist levitada hooldushaigla töötajatel, nii et jääb mulje, nagu oleks see raviasutuse initsiatiiv.



Lõhaveres on 20 hooldusravi ja 30 hooldusteenust pakkuvat kohta.


Copy
Tagasi üles