Arnika lubab linnale korralikku tulevärki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetusel rõõmustab viljandlaste südant mitmes linna osas õhku lastav ilutulestik.
Aastavahetusel rõõmustab viljandlaste südant mitmes linna osas õhku lastav ilutulestik. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi aastavahetuse tulevärgi korraldaja kasutab seekord rahanappuse tõttu küll odavamaid tooteid, kuid kesköine vaatemäng tuleb tema kinnitust mööda siiski nauditav.


Osaühingu Arnika Kaubandus juhataja Eduard Tani sõnul Viljandi inimestele lihtsalt ei saa kehva ilutulestikku pakkuda. «Siin on mitu pürotehnikat müüvat firmat, konkurents tugev ja inimesed ilusa vaatemänguga harjunud,» selgitas ta.



Seekordse ilutulestiku maksumuseks kujuneb veidi üle 55 000 krooni. 35 000 krooni annavad linn ja siinsed ettevõtjad, ülejäänu lisab Arnika.



Mullu lendas ilutulestikku taevasse 85 000 krooni eest.



«Saluut algab lärmakama osaga, siis laseme õhku kujundeid, sealhulgas naerunägusid, viisnurki ja südameid ning lõpuks tuleb madalamal ja kõrgemal traditsiooniline eri värvidega osa,» kirjeldas Tani.



Pürotehnilised vahendid lendavad kuni 180 meetri kõrgusele.



Juhataja sõnul võiks ilutulestikku mõnevõrra rikkuda lumesadu, kuid praeguste ennustuste järgi tuleb uusaastaööl hea ilm ning mõõdukas tuul peaks tekkiva suitsu pealtvaatajate kohalt minema puhuma.



Saluut lastakse õhku endise vangla aiast. Eduard Tani soovitab seda jälgida Centrumi platsilt või Kivi ja Uku tänava ristmiku kandist, sest seal ei paista vaatajatele silma tänavavalgustus. Kehvaks kohaks nimetas Tani Uku tänavat otse vangla kõrval, sest seal näeb ilutulestikku kõrvalt ja see nullib lehvikus lastavate ilutulestikuvahendite efekti.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles