Mulgimaa ootab giide

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi kultuuri instituudi juhatuse esimees Kristel Habakukk
Mulgi kultuuri instituudi juhatuse esimees Kristel Habakukk Foto: Elmo Riig / Sakala

Mulgi kultuuri instituut valmistab ette põhjalikke turismimarsruute ning ootab neid tutvustama ärksa vaimuga inimesi.


Instituudil on valmimas turistidele mõeldud raamat, mis annab Mulgimaast põhjaliku ülevaate.



Kevadeks valmiva raamatu põhimaterjal on juba valmis ning kokku on pandud kuus marsruuti risti ja põiki läbi Mulgimaa. Nende põhjalikumaks tutvustamiseks julgustab instituut kõiki huvilisi giidiametit proovima.



Mulgimaa kultuuriloost huvitatud ärksaid ja esinemisjulgeid inimesi oodatakse 9. jaanuaril Abja kultuurimajja. Parimad giidid atesteeritakse ka Eesti giidide ühingu kaudu.



«Tulevikus saab hakata giiditeenust tellima Mulgi kultuuri instituudist,» rääkis instituudi juhatuse esimees Kristel Habakukk. «Meie pakume välja marsruudi, mis kestab vastavalt vajadusele paar tundi või terve päev. Valida saab eri teemade vahel ning meie anname huvilisele kaasa korralikult väljakoolitatud giidi.»



Giidikandidaatidele tuleb kasuks mõne võõrkeele oskus. Täpsemat infot leiab instituudi koduleheküljelt.



Marsruutidest on kavas teha kaartidega trükis, kuid pikem ja põhjalikum ülevaade neist on tulevikus instituudi koduleheküljel otsingumootoriga veebiraamatu kujul.



«Mulgimaal on palju ilusaid kohti, mis on korralikult esitlemata,» rääkis Kristel Habakukk. «Mulgimaa väärib näitamist koos kogu kultuuriloolise taustaga, alustades muinasajast ja lõpetades tänapäevaga.»



Mulgimaa arenduskoja rahastatud raamatu koostavad Abja koduloomuuseumi juhataja ja ajalooõpetaja Aksel Tiideberg, Mulgi kultuuriga tihedalt seotud kirikuõpetaja Kalle Gaston, Karksi-Nuia turismiinfopunkti juhataja Piret Kask ja Kristel Habakukk.



Koduleheküljele jõudvat veebiraamatut on võimalik vajadust mööda täiendada. Paberraamatut saab huviline edaspidi tasuta kõigist turismiinfopunktidest. Raamatut esitletakse ja ekskursioone tutvustatakse märtsis kuuendal Mulgi konverentsil, mille teema ongi Mulgimaa turism.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles