Neljas Kultuuripärl vupsab teeneka tantsuõpetaja sülle

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaike Rajaste on «Pärlipeo» idee autor. Tänavu saab ta samal peol ise kõige hinnalisema auhinna.
Vaike Rajaste on «Pärlipeo» idee autor. Tänavu saab ta samal peol ise kõige hinnalisema auhinna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti kultuurkapitali Kultuuripärli tänavuse Viljandimaa preemia saab 30 aastat tantsuõpetajana tegutsenud Vaike Rajaste.


Vaike Rajaste on üheksandate Sakala mängude tantsupeo «Mere kütkeis» stsenarist ja lavastaja, talvise tantsupeo mõtte algataja ja 12. aastat korraldaja ning veel tähelepanuväärselt paljude sündmuste eestvedaja.

Kultuuripärl antakse koos teiste aastapreemiatega kätte maakonna kultuuri- ja spordirahva  «Pärlipeol» 8. jaanuaril Viljandi pärimusmuusika aidas.

Vaike Rajaste on olnud kümme aastat maakonna tantsupidude üldjuht, 22 aastat rahvatantsuansambli Viljandi tantsuõpetaja, 12 aastat Viljandimaa rahvakultuurispetsialist, tantsurühma Vabajalg õpetaja ja Viljandi kultuuriakadeemia eesti tantsu õppejõud ning on kolme tütre ema ja pisikese Eliise vanaema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles