Uisumaraton ootab pakast

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajameister Koit Teder oli üks neist, kes rajas detsembris Viljandi järvele uisuraja.
Rajameister Koit Teder oli üks neist, kes rajas detsembris Viljandi järvele uisuraja. Foto: Elmo Riig / Sakala

10. jaanuariks Viljandi järvele kavandatud esimese Mulgi uisumaratoni rada ootab külmakraade ning rajameister Koit Tederi sõnul on ilmaprognoos lootustandev.


«Praegu on rada veel pehme, olukord on aga lootusrikas ja ilmaennustus lubab vajalikke külmakraade,» rääkis ta.



Teder nentis, et eelmise nädala lõpul valitsenud sula tõi järvele lükatud rajale veekihi ning nüüd on seal kaks kihti jääd ja nende vahel vesi.



«Tuleb oodata, mil need kihid üheks külmuvad. Enne pole võimalik rada uuesti puhastama hakata,» kõneles ta. «Praegu ehitame käepäraste vahenditega masinat, millega saab uisurada kuuma vee abil siluda ja täiustada.»



Viljandi rattaklubi korraldataval uisumaratonil saab end proovile panna kolmel distantsil: kell 10 lähevad rajale need, kes tahavad läbida 70 kilomeetri pikkuse põhisõidu, kell 13 stardivad 30-kilomeetrisel poolmaratonil osalejad ning kohe pärast seda lähevad oma jääringi tegema need, kes sõidavad 10 kilomeetrit.



Üritusel osaleda soovijad saavad end ette registreerida internetiaadressil

www.sportinfo.ee

või e-postiaadressil juhatus@rattaklubi.ee. Samuti on seda võimalik teha Viljandis Vaksali tänaval Klubispordi ja Tallinnas Matkaspordi kaupluses. Täna ja homme saab end maratonile kirja panna soodushinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles