Vargapunt sai kohtus karistused

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Viljandi kohtumajas said karistuse noormehed, kelle kuriteoregistrisse kuulus muu hulgas aasta algul laiemat tähelepanu pälvinud vargus Mudiste poest.


«Sellist asja pole meil varem olnud,» tunnistas Mudiste kaupluse omanik Erko Eks veebruaris «Sakalale». «Salaja on ikka üritatud varastada, aga seda, et keegi niimoodi avalikult külma arve teeks, pole küll juhtunud.»

Nimelt oli üks noormees poes korvi alkoholi, sigarette ja toitu täis ladunud, kauba eest maksmata välja jooksnud ja hüpanud läheduses ootavasse BMW-sse, mis minema kihutas.

Nagu politseinikud välja selgitasid, osutus vargaks 25-aastane Jannar, kes oli korduvalt salaja alkoholi ja toitu näpanud Suure-Jaani Konsumist. Samuti oli mees varastanud metalli ja küttepuid, juhtinud autot, ehkki juhtimisõiguse oli kohus talt ära võtnud, ning tunginud võõrasse majja ja peksnud seal peremeest. Viimati nimetatud kallaletungis osales ka 26-aastane Gert Lillemägi.

Teise peksmise eest mõistis kohus süüdi 20-aastase Madis Ratassepa, kes oli istunud Mudiste poe juurest põgenemiseks kasutatud BMW roolis. Seetõttu sai ta karistada ka vargusele kaasa aitamise eest ning mõisteti koos 17-aastase Rainoga süüdi selles, et tarvitas osa varastatud kraami koos Jannar Kivimurruga ära. Rainot karistas kohus veel kahe koos Jannariga sooritatud varguse eest.

Ühes varasemate kandmata karistustega tuleb Jannaril vanglas veeta kaks aastat, neli kuud ja kümme päeva. Madis Ratassepp ja Gert Lillemägi said karistuseks neljakuuse tingimisi vangistuse poolteiseaastase katseajaga.
Alaealisele Rainole mõistis kohus 4000-kroonise karistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles