Üle 700 korra kainenema viidud naine suri arestikambris

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
43-aastase mehe tapmises kahtlustatavana viidi politsei arestimajja tema naine ja tolle sõber.
43-aastase mehe tapmises kahtlustatavana viidi politsei arestimajja tema naine ja tolle sõber. Foto: Elmo Riig / Sakala

Elu jooksul üle 700 korra purjus peaga Viljandi arestimajja viidud 58-aastane naine suri seal pühapäeva õhtul pärast seda, kui ta oli haigla erakorralise meditsiini osakonnast kainestuskambrisse saadetud.

Politsei selgitusel sai patrull pühapäeval kell 19.15 teate, et Viljandis Uku tänaval lamab naine. Kui korrakaitsjad kohale jõudsid, tundsid nad lamaja ära. «Liigse alkoholitarbimise ja kainenemisele viimise pärast oli naisel olnud politseiga üle 700 kokkupuute,» teatas Lõuna prefektuuri arestimaja juht Aleksandr Naidis.

Et purjus naine kurtis valu kaelas ja jalgades, viis patrull ta esmalt haiglasse. Politsei antud selgituse järgi vaatas arst naise üle ning soovitas tal kainenedes ja kaebuste püsides perearsti poole pöörduda.

Naine kurtis valu

«Patsient oli keskmises kuni raskes alkohoolses joobes, kurtis mõningast valulikkust seljas ning vererõhuprobleeme,» vahendas haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas ning lisas, et nende kaebustega oli naine varemgi mitu korda haiglasse pöördunud.

Kallase selgitusel polnud naine end asotsiaalsete elukommete ja alkoholismi tõttu adekvaatselt ravinud. «Elulised näitajad olid seisundile vastavalt normipärased ning täiendavate uuringute ja hospitaliseerimise näidustust ei olnud,» lisas ta.

Kell 20.05 sõidutas patrull naise prefektuuri hoonesse kainenema. Kell 20.15 kontrollis arestimaja spetsialist kambreid ja tuvastas, et naisega oli kõik korras.

Järgmise kontrollringi tegi spetsialist kell 21.05 ja siis avastas ta, et naine ei liiguta ega reageeri millelegi. Kohale kutsutud kiirabi tuvastas naise surma. Mis oli surma täpne põhjus, on seni teadmata, sest surnukeha saadeti lahkamisele, kuid sellekohast raportit pole politseisse veel jõudnud.

Pikalt alkoholi küüsis

Aleksandr Naidis leidis, et suure tõenäosusega elas naine tänu saadud abile tunduvalt kauem, kui tema elustiili juures oleks võinud arvata. Haigla dokumentidest selgus, et naine on alkoholist tingitud terviserikete käes vaevelnud aastaid, olnud isegi alkohoolse koomaga haiglaravil ja vajanud alkoholi liigtarvitamise tõttu kiirabi.

Politsei on alustanud teenistuslikku järelevalvet, et selguks täpselt, kas patrull tegi kõik nõuetekohaselt ning kas saanuks teha midagi teisiti, et inimese surma saabumist edasi lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles