Puidufirma värbas Bulgaariast töölisi

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kapitalile kuuluv puidutööstus Dold on kohalike töötajate nappuse tõttu pidanud palkama inimesi välismaalt. Firma esindaja andmetel jääb Bulgaariast pärit töötajate arv alla kümne.
Saksa kapitalile kuuluv puidutööstus Dold on kohalike töötajate nappuse tõttu pidanud palkama inimesi välismaalt. Firma esindaja andmetel jääb Bulgaariast pärit töötajate arv alla kümne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis asuv puidutööstus Dold on juba kaks nädalat andnud tööd bulgaarlastele, sest pole suutnud kodumaalt endale vajalikke ametimehi leida.

«Eesti tööturult ei ole me inimesi leidnud, see on tõsine probleem,» ütles täielikult Saksa kapitalile kuuluva aktsiaseltsi Dold Puidutööstus finantsjuht Leena Sachsendahl. Ta täpsustas, et ajutisi abitöölisi küll leiaks, aga Eestis napib just kvalifitseeritud tööjõudu.

«Nii nagu bulgaarlased tulevad Eestisse, lähevad eestlased Soome, Rootsi ja Norrasse,» selgitas Sachsendahl. «Bulgaarlaste tööjõud ei ole odavam kui eestlaste oma, aga eestlasi lihtsalt ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles