Metsateed läbisid uhke uuenduskuuri

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi vallas Piimametsas leidub nüüd suuri avaraid ristmikke, ehkki mõni teeots lõpeb järsult rohelusse.
Viiratsi vallas Piimametsas leidub nüüd suuri avaraid ristmikke, ehkki mõni teeots lõpeb järsult rohelusse. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigimetsa majandamise keskus võttis eile Viljandimaal vastu kolm teetööd, tänu millele on metsi varasemast parem hooldada.

Keskuse metsaparandustalituse juhataja Margus Reimann ütles, et suurim töö tehti Viiratsi vallas Piimametsas, kus ehitati 2,34 kilomeetrit teid 185 hektari suurusele maaparandussüsteemi alale. Tema andmeil oli seal metsateid viimati kohendatud kaheksakümnendate aastate algul.

Tehtud töö järel annab metsatee silmad ette paljudele kohalikele kruusateedele: 4,6 meetrit lai metsahooldustee on tasane, sademete äravoolu eest hoolitsevad kraavid ühes uute torudega, mõnes kohas on kraavikaldad kaitstud murenemise vastu spetsiaalse kattega. Niinimetatud peateed on pikad ja sirged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles