Reeglid on olemas, kontrolli mitte

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorsõidukite vettelaskmiskoha kõrval tervitab tulijaid teabetahvel, millel on kõigile arusaadavalt kirjas Viljandi järvel kehtivad reeglid. Nii näiteks ei tohi päevasel ajal sõita kiiremini kui 30 kilomeetrit tunnis ja mööduda aerupaatidest täiskiirusel lähemalt kui 50 meetrit.
Mootorsõidukite vettelaskmiskoha kõrval tervitab tulijaid teabetahvel, millel on kõigile arusaadavalt kirjas Viljandi järvel kehtivad reeglid. Nii näiteks ei tohi päevasel ajal sõita kiiremini kui 30 kilomeetrit tunnis ja mööduda aerupaatidest täiskiirusel lähemalt kui 50 meetrit. Foto: Rannar Raba

Olgugi et Viljandi järvel kehtib mootorsõidukitele selge liikluseeskiri, ei jälgi ükski ametkond omal algatusel selle täitmist.

Kui laupäevases Sakalas sõna saanud kahe harrastuskalamehe, politseijuhi ja sõude­treeneri arvates ei kujuta korrarikkumised Viljandi järvel märkimisväärset probleemi, siis töönädala algul toimetusse helistanud ning oma väitel mitme kalamehe eest kõnelnud aerupaadi omaniku meelest laseb selline hinnang olukorda paista roosilisemana, kui see tegelikult on. Tema sõnul võiks järvel toimuvat nimetada pigem anarhiaks või kaoseks.

Enda ja oma paadi turvalisuse huvides leheveergudel nime avaldamisest keeldunud mees pidas kummaliseks, et linn on andnud mootoriga veesõidukite juhtidele konkreetsed käitumisreeglid, kuid pole aastaid teinud ühtki liigutust inimeste seaduskuulekuse tagamiseks. «Reegleid rikutakse pidevalt ja keegi ei tee sellest välja,» kurtis ta ning vaidles ühtlasi vastu eelmises samateemalises uudisloos domineerinud tõdemusele, nagu oleks lõppev suvi olnud varasematest rahulikum. «Tühja ta oli!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles