Priit Vihuri: Kas Viljandi on tõesti linnahoolduseta?

, Viljandi linnamajandusameti juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamajandusametit kümme aastat ohjanud Priit Vihuri on uuest aastast majandusameti peaspetsialist ja täidab uue inimese leidmiseni juhataja kohuseid.
Linnamajandusametit kümme aastat ohjanud Priit Vihuri on uuest aastast majandusameti peaspetsialist ja täidab uue inimese leidmiseni juhataja kohuseid. Foto: Elmo Riig / Sakala

18. detsembri «Sakalas» avaldas lugeja arvamust, et Viljandi on hooldamata ja siin ei tehta linnahoolduse järelevalvet.


«Selles valdkonnas on seisak, kui mitte tagasikäik. Ja selline olukord on kestnud juba kümmekond aastat,» seisis kirjas. Ühtlasi paluti linnavalitsuse avalikku selgitust.



Toome siis välja mõned linnahoolduse valdkonda iseloomustavad arvud ja faktid.


Linnahoole puudutab haljasalade ja kalmistute heakorda, tänavate olukorda, liiklusohutust, hulkuvaid loomi ja paljut muud. Et lugeja avaldas rahulolematust eelkõige liikluskorralduse ja liiklusmärkide suhtes, siis pikemalt neist.



Viljandisse on linnavalitsuse tellimusel paigaldatud ja vajavad hooldamist 1800 mitmesugust liiklusmärki, millele lisandub liiklust korraldav tänavakatte märgistus. 2009. aasta linnaeelarves oli liikluskorralduseks ette nähtud 440 000 krooni, millest liiklusmärkidele oli kavandatud 230 000 ja tänavakatte märgistusele 210 000 krooni. Liiklusmärke on paigaldatud 148 ja osa neist on remonditud.



Liiklusmärgi paigaldamise või uuega asendamise hinnaks kujuneb kuni 1000 krooni. Kui lugeja arvates on see summa pisike, siis oleme eri meelt. Sajad tuhanded kroonid kõnealuseks otstarbeks igal aastal ei ole linnale kindlasti väike raha.



Liikluskorraldusvahendite korrasoleku ja nõuetele vastavuse üle teevad järelevalvet linnamajandusamet ja konkreetne ametnik, kelle ülesannete hulka kuuluvad nii tänavate seisukorra kui liiklusohutuse olukorra jälgimine.



Linnavalitsuse juurde on veel loodud liikluskomisjon, kes aitab ametnikel teha liikluskorralduse küsimustes otsuseid ning juhib tähelepanu puudustele ja kitsaskohtadele.



Vastuses linnakodanikule ei soovinud ma anda hinnangut tehtule, vaid näidata linnahoolduse ühte tahku, mis kõrvaltvaataja ees ehk igapäevaselt varju jääb. Kindlasti võin aga lisada, et selles valdkonnas saab veel palju parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles