Seadusemuudatus lubab haisumuredele leevendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kõiv
Tõnis Kõiv Foto: Mihkel Maripuu

Teisipäeval valitsuskoalitsiooni fraktsioonide nimel vee- ja jäätmeseaduse muutmise seaduse eelnõu üle andes lausus riigikogu keskkonnakomisjoni liige Tõnis Kõiv, et reoveepuhastite settekäitlusest leviv hais kahjustab mitmes Eesti linnas inimeste elukvaliteeti.

Kõivu sõnul tekitab häiriv hais inimestes stressi ja mõjub seega halvasti tervisele. «Üleantud eelnõuga on plaanis vähendada haisu lubatud leviala ulatust, anda konkreetsed tähtajad haisu levitamise lõpetamiseks ning luua kindlam alus settekäitlusse investeerimiseks,» ütles Kõiv, kelle poole on haisumurega mitu korda pöördunud inimesed Viljandist.

Uue seaduseelnõuga reguleeritakse täpsemalt kanalisatsiooniehitise kuju ja sätestatakse selged nõuded, mis ajast alates niinimetatud keskkonnahäiring enam inimeste elukvaliteeti halvendada ei tohiks. «Eelnõus on antud ka mõistlikud viie- ja kümneaastased tähtajad, mille jooksul peab iga ettevõtja leidma individuaalse lahenduse, mis talle kõige sobilikum on,» ütles Kõiv.

Suvel riigikogu keskkonnakomisjonile häirivat haisu käsitlenud uurimisraporti esitanud Kõiv avaldas lootust, et seaduseelnõu menetlemine kulgeb vastastikuse mõistmise õhkkonnas. «Meie ühine eesmärk on inimeste elukeskkonna parandamine ja tervena elatud eluaastate arvu suurendamine ehk lihtsalt elukvaliteedi parandamine,» lisas Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles