Lennukitehasest lahkusid viimased lennukid ja VANT lasti tuppa

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekeskuse avamine Lennuki tehases.
Noortekeskuse avamine Lennuki tehases. Foto: Marko Saarm / Sakala

Laupäeval avati pidulikult Viljandi avatud noortetoa uued ruumid. Avamistseremoonia käigus lendasid läbi seebimullide pilve  tehase akendest välja noorte meisterdatud paberlennukid ning keskuse maskott – suur kandiline elevant koos oma pisikese pojaga – paluti lahkesti sisse.

Avamisel pidasid pidulikke kõnesid nii linnaisad kui noorsootöö koordinaator Mart Saar, kellel sponsoreid ja tublisid abilisi tänades läikis silmanurgas liigutusepisar. Kohal oli ka lennukitehase omanik Kait Lukka, kes heameelt varjamata tseremooniale eemalt kaasa elas.

Pärast ametlikku sissejuhatust lennukitehase õuel siirduti eesotsas maskotti kandvate noortega uue keskuse ruume uudistama. Alustuseks pidi linnapea Loit Kivistik värskes puhkesaalis noolt viskama. Kahe heite tulemusena sai ta kolmkümmend seitse silma. „Siia otsa liidame kümme, mis on esialgseks rendilepingu pikkuseks ning nüüd võime kindlad olla, et vähemalt nii pikalt Viljandi noored siin aega veeta saavad,“ rääkis Saar lõbustatult. Kivistiku auks sai esimeste löökidega sisse õnnistada ka tuliuus piljardilaud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles