Loodetud karikas jäi Paidest toomata

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pühapäeval peetud Eesti võrkpalli karikavõistluste finaalmäng valmistas Viljandi Metalli naiskonnale pettumuse: pingevabalt mänginud GMP võitis 3:1.


Viljandlannad alustasid Paide spordihallis aset leidnud kohtumist rohkete eksimustega ja loovutasid avageimi 15:25 tiitlikaitsjale. Teiseks geimiks nende mäng veidi elavnes, rünnak muutus mitmekesisemaks ja palling jõulisemaks. Tulemus oli 25:21 geimivõit.



Kaks järgnevat geimi kuulusid paraku 26:24 ja 25:21 GMP-le, kes suutis otsustavad pallid endale sobilikult realiseerida.



Viljandi naiskonna treener Margit Keerutaja tunnistas, et tulemus on pettumus kogu võistkonnale.



«Vastane mängis kaitses suurepäraselt, meie seal nii tõhusalt tegutseda ei suutnud,» rääkis ta.



Keerutaja sõnul tegutses GMP ka enesekindlamalt ja võitis enamiku pikkadest pallivahetustest. «Meie rünnak kippus jääma ühekülgseks. Soovida jättis tegustemine sulustamisel ja kaitses.»



Tallinna naiskonna neljandale järjestikusele karikale tüürinud Keete Puri leidis, et neile tagas edu pingevaba mäng. «Võidukohustust meil polnud ja kaotada polnud samuti midagi,» nentis ta.



Keete Puri jutu järgi laastasid GMP võistkonda mõne nädala eest viirushaigused ja täies rivistuses naasid nad treeningsaali alles möödunud nädala algul.



«Veel esmaspäeval oli meie võistlusvalmidus sama hästi kui olematu, täna aga suutsime kehva vormi pealt võita,» lausus Puri pärast võitu.



Koduses naiste võrkpalliliigas seni kaotuseta püsinud Viljandi Metalli juhendaja tõdes, et karikaturniiri finaali eel tundis naiskond mingil määral võidukohustust.



«Viimastes meistrivõistluste kohtumistes oleme suhteliselt kergelt võidult võidule liikunud,» kõneles ta. «Läksime ka nüüd võitma, aga meil tuli pettuda. Võimalus vigade parandus teha on Eesti meistrivõistlustel.»



Viljandi Metalli naiskond alustab pärast lühikest jõulupuhkust uue aasta algul põhjalikku ettevalmistumist jaanuari lõpul peetavaks Balti karikavõistluste turniiriks. Eesti meistrivõistlused jätkuvad viljandlannadele 10. jaanuaril, kui nad on kodusaalis vastamisi GMP-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles