Kiri: Arvutiga saab sõbraks igas vanuses

, viljandlanna
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
www.olekaasas.ee
www.olekaasas.ee Foto: in

Läbisin tänavu arvuti- ja internetikoolituse «Ole kaasas!» ning tuleb tunnistada, et seal omandatud oskused on minu maailma tohutult avardanud.


Läksin koolitusele, sest leidsin, et ka pensioniealisena tuleb tegelda eneseharimisega. Tänapäeva infoühiskond areneb nii kiiresti, et on oht ajale jalgu jääda.



Minu varasem kokkupuude arvutiga oli väga põgus. On ju loomulik, et kõik, mis on võõras, tekitab hirmu. Nii ei olnud minagi julgenud internetimaailmaga põhjalikult tutvust teha.


Kui kuulsin tasuta koolituse võimalusest, haarasin asjal kohe sarvist ning võtsin Viljandist ette teekonna Heimtali külla.



Raudna põhikooli unikaalses ja palju kiidetud spordihoones-raamatukogus andis õpetaja Olavi Peel lihtsa ja põhjaliku ülevaate arvuti ja interneti võimalustest, mille vastu ei oleks ise kuidagi osanud huvi tunda või mida kasutama õppida. Ettekujutatud tõkke ületamine osutus ootamatult lihtsaks. Sellest tõdemusest võiksid innustust leida need minu eakaaslased, kes küll sooviksid senisest enam arvutit kasutada, ent ei söanda.



Nüüd kasutan arvutit regulaarselt ja avastan aina, mida kõike on võimalik internetis teha. Loen sealt uudiseid, suhtlen teiste inimeste ja asutustega e-posti kaudu, räägin Skype’is oma lapselastega...



Praegu on Viljandis mul kõik ametiasutused käe-jala juures, kuid kuus kuud aastast veedan oma maakodus Olustveres. Seal käin internetis sülearvutiga mobiiltelefoni kaudu ning hakkan rakendama ka koolitusel omandatud oskusi, näiteks kuidas ID-kaardiga ümber käia. Nii saan kõik ametlikud asjad aetud turvaliselt ja kiiresti.



Internet on miljonite võimaluste maailm ning sellest peaksid osa saama kõik inimesed, olenemata sellest, kus nad elavad, millega tegelevad või kui vanad on.



Tahan panna viljandimaalastele südamele: ärge jätke kasutamata võimalust, mis mulle nii kasulikuks osutus! Koolituse kohta leiate infot kodulehel

www.olekaasas.ee

.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles