Aasta parimale mehele konkurente polnudki

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rein Kilk

Viljandimaa aasta parimaid sportlasi valides pidid otsustajad tõdema, et meeste arvestuses võitjale konkurenti polnudki ja naiste puhul jäi valik lahjaks nõrkade tulemuste tõttu.


«Tänavune spordiaasta oli kindlasti üle keskmise hea,» nentis aastaid maakonna spordi juhtimisega tegelnud Ilmar Kütt. «Meil oli palju tähtsaid võistlusi, rajati uusi sportimiskohti ning Euroopa meistreid ei satu maakonna sporti just kuigi sageli.»



Meeste seas konkurentsi polnud

Euroopa meistriks tulnud sõudja Kaspar Taimsoo ülekaal parima sportlase valimisel oli sedavõrd suur, et teiste spordialade juhid tema kõrvale kandidaate ei seadnudki.


«Kaspar oli konkurentsitult parim,» lausus Ilmar Kütt.



Samas pole Taimsoo seljatagune maakonna meeste­spordis nii tühi, kui ehk parimate valikul tunduda võis. Näiteks oli maailmameistrivõistlustel end vigastanud Karksi-Nuia kettaheitja Märt Israel maailma aasta edetabelis tulemusega 66.05 kümnes ja tublit minekut näitas aasta algul «Tour de Skil» suusataja Algo Kärp.



Küti sõnul on järgmisel aastal teistel meestel kindlasti potentsiaali Taimsoo kõrvale tõusta.



Naistel pole säravaid tulemusi

Parima naissportlase kandidaate oli küll neli, kuid nende saavutused jäid meeste omadele selgelt alla.



Parimaks valiti Karksi-Nuias elav ja Tartu klubi esindav sprinter Anita Maksimova, kes krooniti tulemusega 12,46 Eesti 100 meetri jooksu meistriks. Tiitli pälvis ta küll mitu nädalat pärast võistlust, kui selgus, et algul võidu saanud Žanna Vladimirova oli tarvitanud dopingut, ja ta diskvalifitseeriti.



Viljandi haiglas füsioterapeudina töötav Maksimova tunnistas, et lõppev aasta ei kulgenud tal nii, nagu ta soovis. Kulla ja aasta parima ajaga lõppenud jooksu kohta ütles ta, et võit tuli tänu dopinguskandaalile ja teiste konkurentide nõrkusele.



«See võiduaeg,» hakkas Maksimova naerma, «see on ju tegelikult piinlik.»



Kolm korda nädalas Tartus treener Tiina Toropi käe all treeniv Maksimova kavatseb ka uuel aastal võistlemist vähemalt samal tasemel jätkata. Muret teeb talle aga asjaolu, et võistlusi oli vähe juba sel aastal ja veel vähem on neid järgmisel hooajal.



«Suve keskel tundsin end hästi ja kui oleks võistlusi olnud, saanuks ehk ka parema aja, aga piirduda tuli umbes kümne stardiga,» rääkis ta.



Peale Maksimova olid nominentide seas aerutaja Kadi Külasalu, novusemängija Gerli Aver ja orienteeruja Piret Klade.



Võistlused ja rajatised

Ilmar Küti sõnul tuleb lõppevast aastast lisaks sportlaste tulemustele esile tõsta ka suuri võistlusi.



«Järvejooks paisus veelgi,» meenutas ta. «Ja Viljandi rattaklubi korraldatud võistluste seeria tõi siia Eesti tippe,» nentis ta.



Veel tegi rõõmu, et sportlased said aasta jooksul rikkamaks uute baaside võrra. «Viljandis valmisid elling ja staadion, Holstre-Pollis tervisekeskus ja Võhma võimla,» lausus Kütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles