Maanteedel sujub liiklus talviselt

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvised ilmaolud sunnivad ettevaatlikusele.
Talvised ilmaolud sunnivad ettevaatlikusele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suurest lumesajust ilma jäänud Viljandimaa põhiteed on ositi täiesti lumevabad, mõnel pool keerutavad autod tuisupilvi üles ja teeääred on lumised.


Lääne regionaalse maanteeameti peaspetsialist Allan Allik hindas, et üldiselt on riigiteede seisukord hea ning probleeme pole.



«Kohati on teedele ka soola puistatud, aga väga palju pole seda vaja olnud,» lausus ta. «Kümmekonnast külmakraadist alates sool enam hästi ei sula ning kasutegur jääb tüki maad väiksemaks.



Praeguse temperatuuri juures on teed üldiselt ka karedad.»



Alliku sõnul on isenäoline Tartu maantee, mille olukorda mõjutab lisaks lumele ja tuisule Võrtsjärvest kanduv niiskus.



Väiksemaid riigiteid pole tema andmeil praegu üldse soolatatud, sest nende karedus on piisav. «Pigem teeks liigne soolapuistamine seal halba kui head,» lisas peaspetsialist.



Viljandi maakonnas riigiteid hooldava osaühingu Sakala Teed tegevdirektor Toomas Leppik ütles, et võrreldes Saaremaaga, kus eile hommikuks ulatus lume paksus lausa 41 sentimeetrini, oli siin teede heakorda muidugi hõlpsam tagada.



«Ütleme nii, et meil on sõiduolud rahuldavad,» hindas ta. «Oleme tulnud toime, kuigi alati saaks ju paremini.»



Leppik märkis, et hõredama liiklusega teedel peaks olema isegi parem liigelda, sest seal ei lihvi autod asfaldil olevat lund libedaks.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles