Vaktsiini jagamine ja manustamine käib

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tervisekaitsetalituse Viljandi osakonna spetsialist Jaana Pullmann.
Tartu tervisekaitsetalituse Viljandi osakonna spetsialist Jaana Pullmann. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaal on osa pere­arste juba gripi A/H1N1 vaktsiini kätte saanud ja süstimine hakkab pihta.


Tartu tervisekaitsetalituse Viljandi osakonna spetsialist Jaana Pullmann ütles, et tellitud on 5555 ja esimese saadetisena jõudis kohale 2200 doosi.



Viljandis töötava perearsti Agnes Leesmäe sõnul on esimesed uue gripi vaktsiini saajad juba süstimisaja kirja pannud.



«Riskigruppi kuuluvad patsiendid peaksid ise perearsti numbril helistama ja vaktsineerimise aja kinni panema. Meil pole võimalik neid kõiki üles otsida,» rääkis ta.



Arst rõhutas, et inimene peab kaitsesüsti tegemise ajal terve olema ja ka kodustest ei tohiks keegi parajasti viirusnakkust põdeda.



Viiratsi perearst Aime-Reet Üle ütles, et tal on riskigrupid välja selgitatud ja osa inimesi juba läbi helistatud. Kokku kuulub esmasele vaktsineerimisele 208 patsienti.



«Süstimiseks varume eraldi aja. Kuidas kõik minema hakkab, ei tea — paljugi võib veel muutuda,» lausus Üle.



Võhma pereõe Merike Masingu jutu järgi on sealse nimistu riskirühmas üle 70 inimese. «Osaga olen ühendust võtnud — kõigiga pole veel jõudnud. On ka neid, kes vaktsineerimisest keelduvad.»



Merike Masing nentis, et kui tavagripi vaktsiini on süstitud vastuvõtu ajal, siis miks ei võiks samamoodi toimida uue gripi vaktsiiniga.



«Kui tegemist on mõnda rasket kroonilist haigust põdeva patsiendiga, vaatab arst ta enne kaitsesüsti tegemist kindlasti üle,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles