Käsitöölisi saatis Põltsamaal menu

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõo käsitöömeistri Maia Orava mütsi tahtsid paljud ära osta. «See peakate pole müügiks, vaid tutvustab minu firmat nimega Oravapesa,» pidi ta aina selgitama.
Kõo käsitöömeistri Maia Orava mütsi tahtsid paljud ära osta. «See peakate pole müügiks, vaid tutvustab minu firmat nimega Oravapesa,» pidi ta aina selgitama. Foto: Toomas Reinpõld («Vooremaa»)

Nädalavahetusel hakkas Põltsamaa käsitöölaada külastajatele originaalsusega silma mitu Viljandimaa käsitöömeistrite toodet.


Põltsamaa kultuurikeskuse laadamelus uudistati rahvatantsija kaabut ja humoorika tekstiga uksesilte. Kõo käsitöömeistri Maia Orava tehtud karvased jõuluvanasussid osteti ära juba esimestel laadatundidel.



Karvased kalossid memmele

Maia Orav valmistas mõnusa olemisega karvased kalossid ööl vastu laupäevast käsitöölaata.



«Nimetasin need jõuluvanakalossideks ja lootsin, et ju mõni jõuluvana need ära võtab. Ostjaks osutus aga hoopis üks naine, võimalik et jõulumemm,» rääkis Maia Orav, kes pakkus ka lustlikke kübaraid.



Näputöötegija oli pähe pannud mütsi, mis kaugelt vaadates tundus lausa oravanäoline. «See peakate pole müügiks, vaid tutvustab minu firmat nimega Oravapesa,» selgitas käsitöömeister ja lisas, et suurt huvi selle peakatte tellimise vastu olid üles näidanud noored reformierakondlased.



Uksesilt, mis hoiatab sisenemast

Viljandlanna Maie Roosimaa müügiletil oli populaarseim kaup rahvatantsija kaabu. «Kaabu on mul kaasas tootenäidisena, selle järgi saab peakatet tellida,» ütles meister, kes peab ka tantsuõpetaja ametit.



Võhma ettevõtja Piret Andi toodetest hakkasid Põltsamaal eriti silma vahva kujuga uksesildid, mille humoorikas tekst annab märku sellest, kas külla või töökabinetti tasub tulla või pole selleks just kõige sobivam aeg.



Viljandimaa käsitöönaiste arvates on juba mitmendat aastat jõulukuul korraldatav Põltsamaa käsitöölaat sobilik nii kauba müümiseks kui oma toodete tutvustamiseks.



«Esimest korda käisin suvel lossihoovis peetud käsitöölaadal. Muljed olid positiivsed ja otsustasin ka jõululaadale tulla,» ütles Maia Orav.



«Olen Põltsamaa tüdruk ja püüan siinsetel üldrahvalikel kaubandusüritustel ikka kohal olla,» lausus Maie Roosimaa. Mitu korda on Põltsamaa käsitöölaadal osalenud ka Piret Ant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles