Sakala malev kasvatab oma ridu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeval kogunesid kohtuhoone ette lippude alla Kaitseliidu allorganisatsioonide liikmed.
Vabariigi aastapäeval kogunesid kohtuhoone ette lippude alla Kaitseliidu allorganisatsioonide liikmed. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kaitseliidu Sakala malevasse on käesoleval aastal lisandunud palju uusi liikmeid, teiste hulgas ka neli alla 17-aastast noort.


Tänavu on Sakala maleva liikmeks astunud 96 vabatahtlikku, teistest malevatest on üle tulnud kolm kaitseliitlast. Uutest liikmetest on 19 naised ja 77 mehed. Kõige vanem liituja oli 60- ja noorim 15-aastane, mis on ka liikme vanuse alampiir. 82 protsenti uutest liitunutest olid alla 35-aastased.



«Kaitseliitu astumise põhjused on isiklikud ja erinevad, kuid tõenäoliselt veetleb liitujaid militaartegevus: relvad, vorm, õppused ja sõjalis-sportlikud võistlused,» arvas maleva personalispetsialist Karin Ilus.



Tema sõnul tegelevad värbamisega rühmapealikud ning noored saavad liitu astumiseks julgustust riigikaitsetundidest ja -laagritest.



Sakala maleva naiskodukaitses on praegu 65 liiget. Kui mullu astus naisorganisatsiooni ridadesse vaid üks inimene, siis tänavu on vastu võetud 13 uut liiget.



«Eelmise aasta lõpul asus tööle naiskodukaitseinstruktor, kes on teavitustööd tõhustanud,» selgitas Karin Ilus.



Kodutütarde organisatsiooniga on tänavu liitunud 72 tüdrukut ja noorkotkaste ridadesse on astunud 45 poissi. Kodutütardele pakub organisatsioon tasuta üritusi, laagreid, õppepäevi ja toredat seltskonda.



Noorkotkaste ridu on täiendanud koolides tehtav hea teavitustöö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles