Vampiirisari võistleb poes elulugudega

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Raamatu Viljandi poe juhataja Kairi Tamre rõõmustab Stephenie Meyeri «Koidukuma» üle, mis püsib poe müügiedetabeli tipus.
Rahva Raamatu Viljandi poe juhataja Kairi Tamre rõõmustab Stephenie Meyeri «Koidukuma» üle, mis püsib poe müügiedetabeli tipus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tänavu troonivad raamatute müügitabeli tipus näitlejate elulood ja noortele mõeldud fantaasiaraamat.


Rahva Raamatu Viljandi poe juhataja Kairi Tamre hinnangul on rahva lugemishuvi ka masu ajal säilinud ja enne jõule läheb müük iseäranis hästi.


«Ostetakse nii raamatuid kui ka kinkekaarte,» rääkis ta. «Meie poe müüginumbrid on eelmiste aastatega võrreldavad.»



Kõige enam on Rahva Raamatu juhataja sõnutsi ostetud Stephenie Meyeri «Koidukuma», mis tuli välja detsembri algul.



«See noortele mõeldud Harry Potteri laadi teos kirjeldab armastust noore tüdruku ja vampiiri vahel,» tutvustas Kairi Tamre ja lisas, et pinevust lisavad libahundid. Tegemist on kirjastuse Pegasus välja antava Videviku saaga neljanda raamatuga.



Hästi läheb Andrus Kivirähki raamatutel «Kaka ja kevad» ning «Jumala lood».


Nagu mullu, jätkub Kairi Tamre hinnangul persooniraamatute buum. «Tähtis on see, kui palju keegi on jõudnud meedias oma teost reklaamida,» arvas ta.



Rohkem on ostetud näitlejate Urmas Kibuspuu ja Arvo Kukumäe lugu ja hästi läheb ka Anne Veesaare raamat. Tõsi, sellise tulemuseni, nagu jõudis mullu Mihkel Raua «Musta pori näkku», pole tänavu keegi küündinud. «Häid elulooraamatuid tuleb väga palju peale ja ostjad jagunevad eri teoste vahel,» selgitas Tamre.



Viljandi Lossi tänava raamatupoes, mis sellest sügisest kuulub büroo- ja kontoritarvete hulgimüüjale B Pluss, läheb müük hästi. Müüja Karin Kaasik-Pürg ütles, et palju ostetakse jõulukaarte, marke, ümbrikke, kalendreid, lasteraamatuid ja elulooteoseid.



Samasse müügiketti kuuluva Abja raamatupoe juhataja Liia Kuik sõnas, et ostuhuvi on esialgu mullusest tagasihoidlikum. Kõige rohkem huvituvad inimesed tema hinnangul odavatest raamatutest, ent menu on saatnud ka Kihnu Virve elulooraamatut, mis on parajasti letilt lõppenud.



Ka Viljandis Tartu tänaval asuva Athena poe juhataja Karl London tõdes, et lisaks elulooraamatutele ostetakse innukalt odavaid raamatuid.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles