Pakane üritab koolilaste õppeajast tükki ampsata

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu nende eakaaslasedki, veetsid Viljandi Jakobsoni kooli õpilased eile tegusa koolipäeva ja pärast koduteel end külmast häirida ei lasknud.
Nii nagu nende eakaaslasedki, veetsid Viljandi Jakobsoni kooli õpilased eile tegusa koolipäeva ja pärast koduteel end külmast häirida ei lasknud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alles hiljuti haiguste laine pärast kodus olnud koolilapsed võivad peagi jääda külmapühale ning jätkata seejärel juba jõuluvaheajaga.


Eile hommikul kella kuue ja seitsme vahel mõõtis Viljandi ilmajaam selle sügistalve madalaima õhutemperatuuri —18,1 kraadi. Mõni tund hiljem fikseeris Valga ilmajaam Eesti talihooaja ametlikuks külmarekordiks —20,6 pügalat. Eilne prognoos lubas täna hommikuks veelgi krõbedamat külma.



Viimased paar aastat kehtinud koolilaste uus külmapühakord lubab väiksemad lapsed koju jätta ka vähemate külmakraadide puhul, kui vaid puhub piisavalt tugev tuul, mille toimel tundub välisõhutemperatuur karmim aknataguse kraadiklaasi näidatavast.



Kuni kuuenda klassi lapsed tohivad külma tõttu koju jääda, kui sõit kooli ja tagasi ei ole korraldatud ja tegelik ehk tajutav välisõhutemperatuur on vähemalt —20 kraadi. Seitsmenda kuni üheksanda klassi lastel on see piir —25 kraadi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles