Tarvastu loobub liitudest

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu vallavanem Alar Karu ei karda, et omavalitsus pärast linnade liidust lahkumist senisest halvemasse seisu satub. Liit pole suutnud valla seisukohti piisavalt kaitsta ja nüüd jääb Tarvastul 40 000 krooni aastamaksukskulunud raha üle.

er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
Tarvastu vallavanem Alar Karu ei karda, et omavalitsus pärast linnade liidust lahkumist senisest halvemasse seisu satub. Liit pole suutnud valla seisukohti piisavalt kaitsta ja nüüd jääb Tarvastul 40 000 krooni aastamaksukskulunud raha üle. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Aasta jooksul juba korra esindusorganisatsiooni vahetanud Tarvastu vald tahab lahkuda Eesti linnade liidust, sest vallavanema arvates töötab liit valla huvidele vastu.


2008. aasta lõpul astus Tarvastu vald välja Eesti maaomavalitsuste liidust, sest leidis, et see organisatsioon esindab valla huve riigi tasandil nõrgalt. Seejärel astus vald linnade liidu liikmeks, kuid on nüüd jõudnud järeldusele, et kaalukates küsimustes kaitseb liit suurte linnade huve, mis on väikese valla soovidega risti vastupidised.



Esimese mõru pilli pidi Tarvastu vald koos teiste omavalitsustega alla neelama tänavu veebruari lõpul, kui riik vähendas linnade ja valdade tulubaasi ligi 20 protsenti.



«Linnade liit kaitses ettepanekut, millega vähendati omavalitsustele ette nähtud tasandusfondi,» selgitas Tarvastu vallavanem Alar Karu.



Tasandusfondi kahandamisega kaotasid vallad proportsionaalselt rohkem raha kui suured linnad. «Meie suhtes oli see ebaõiglane.»



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles