Pärimusmuusika festivali kujundusvõistluse võitis Tõnu Kukk

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

XVIII Viljandi pärimusmuusika festivali tunnuskujunduse leidmiseks korraldatud stipendiumivõistluse võitis kunstnik Tõnu Kukk, kelle loodud oli ka 1994. aasta festivali plakat.


Tõnu Kukk rääkis, et on vahepealsetelgi aastatel pärimuspeo kujundamise võistlusest osa võtnud, kuid pole seni esikoha vääriliseks osutunud. Mehe sõnul polnud seekord tunnuskujundust luua keeruline.

«Pidasin silmas peo teemat ja lasin fantaasial lennata,» rääkis ta. Nii sündiski lõbus logo, mille keskmes on kolm lõõtspillist välja turritavat jalapaari.

Eesti pärimusmuusika keskus premeerib esikohatöö autorit 12 000-kroonise stipendiumiga. Teise koha saanud Annika Tontsile määratakse 3000-kroonine stipendium.

Kõiki kujundusvõistlusele laekunud kavandeid saab vaadata virtuaalnäitusel.

XVIII Viljandi pärimusmuusika festivali peetakse 22.-25. juulini ning see kannab pealkirja «Seest tuleb üks tants!». Festivali passid jõudsid veebilehel www.folk.ee/festival müügile täna keskpäeval ning neid on võimalik 690-kroonise soodushinnaga osta 31. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles