Repliik: Põles lahtise leegiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Kaldma
Helgi Kaldma Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui tuletõrjujad kohale jõudsid, põles maja lahtise leegiga...


Pole viimastel aastatel, pärast eelmist suurt päästemeeskondade koondamist näinud ajalehtedes ainsatki teistsugust teadet tulekahjust maal või väiksemas asulas. Tuletõrjujad lihtsalt ei jõua pika maa tõttu varem kohale, kusjuures nad teavad, et midagi on võimalik päästa ainult 15—20 minuti jooksul.



Ilmselt pole Kolga-Jaani erikoolitusega komando koondajad pealinnast välja sõitnud ja isegi maakaardile pilku heitnud. Muidu poleks neil jäänud märkamata, kui hajali, kui soode ja rabadega piiratud on Kolga-Jaani valla külad. Ega ammused tuletõrjekomandode asutajad olnud lollid. Nad teadsid, mida tegid.



Riigikogu saja ühele liikmele ei tähenda meie maaelu turvalisus mitte kui midagi — muidu nad ju poleks hääletanud päästjatelt raha äravõtmise ehk nende koondamise poolt. Seni jõudsid tuletõrjujad maale veel lahtist leeki uputama, edaspidi sõidavad nad kohale üksnes tukke loputama. Vähemalt Kolga-Jaani külade ellu planeeritakse see sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles