Viljandi neiu tuli teiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muusikakooli stuudio Viva la Musica laulja Avely Buk pälvis «Jõulutähe» võistlusel oma vanusegrupis teise koha.
Viljandi muusikakooli stuudio Viva la Musica laulja Avely Buk pälvis «Jõulutähe» võistlusel oma vanusegrupis teise koha. Foto: Erakogu

Viljandi muusikakooli stuudio Viva la Musica laulja Avely Buk pälvis «Jõulutähe» võistlusel oma vanusegrupis teise koha.


Neiu juhendaja Hedi-Kai Pai oli õpilase saavutusega rahul. «See on Avelyl seni elu kõrgeim koht,» ütles ta. «Varem on ta võistlustel saanud küll kolmandaid kohti, kuid teiseks pole veel tulnud.»



Hedi-Kai Pai hakkas Avelyt juhendama alles tänavu sügisel ning tüdruk saab muusikakoolis laulmisõpetust ainult pool tundi nädalas. «Tegime enne võistlust muidugi ka lisatunde, kuid selle harjutamise mahu kohta oli tulemus väga hea,» kiitis õpetaja.



Lauluvõistluse «Jõulutäht» finaal leidis aset 5. detsembril Tartu kaubanduskeskuses Tasku. Selle eelvoorud olid nädal varem, 28. novembril Ülenurme gümnaasiumis.



Lisaks Avely Bukile pääsesid Viva la Musica stuudiost finaali Stefan Airapetjan ja Sandra Kahu. Lõppvooru jõudis ka Tarvastu gümnaasiumi õpilane Mariann Õmblus. Kõigi nende juhendaja on Hedi-Kai Pai.



Eelvoorudes osales igas vanusegrupis 22—25 lauljat ning igas kategoorias pääses edasi kuus võistlejat. 16—18-aastaste noorte seas jõudis erandlikult finaali üheksa lauljat, sest selles kategoorias osalejate tase oli väga kõrge.


Viljandimaa noored on sellelt võistluselt häid tulemusi toonud varemgi.



Hedi-Kai Pai tõdes, et «Jõulutähel» osalemine on Viljandi muusikakooli lauljatele traditsioon. Tänavu oli finaal esimest korda kaubanduskeskuses, kuhu üles pandud lava ees said noori lauljaid kuulata kõik soovijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles