Viiratsisse kerkib laululava

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi laululava valmimise tähtaeg on jaanuari lõpp, ütlesid Ahja ehitusmeistrid, et loodavad tööga aastavahetuseks ühele poole saada.
Kuigi laululava valmimise tähtaeg on jaanuari lõpp, ütlesid Ahja ehitusmeistrid, et loodavad tööga aastavahetuseks ühele poole saada. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Arhitekt Aivar Kõivistiku kava järgi Viiratsisse kerkiv murtud tornikella kujuline laululava on põnev ehitis, kus kohalikud mehed saavad vägeval lauluhäälel kõlada lasta.


Põlvamaa Ahja osaühingu Mauleman ehitusmeistrid lubasid teha kõik selleks, et valmiv rajatis rahvale rõõmu pakuks. Viiratsi tiigi kaldale kerkiv koda on meestele tänavu juba kolmas samasugune ehitis, eelmised kerkisid Ahjasse ning Valgamaale Tilsisse.



Meistrimees Margus Koha vastas küsimusele, mis puust laululava tuleb: «Kuusest ikka — see kõlab kõige paremini. Vanasti tehti ka kitarrid kuusest.»


Koha sõnutsi on eelmiste ehitiste kõlaga rahule jäädud.



Laulukaare alla tuleb peale esinemislava rõivaste vahetamise ruum, selle ette aga kiviplaatidega plats tantsukeerutajatele ja kõige taha pingirivi 250 kohaga. Samuti paigaldatakse sinna ja pargialale korralik valgustus.


Valmib projektirahaga



Tööde tegemiseks saadi projektiga 940 000 krooni põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt. Vajaliku omaosaluse 10 protsenti lisas vald. Taotlejaks olnud mittetulundusühingu Abimix liige Maarika Kiivikas ütles, et laululaval hakatakse pidama klubiüritusi. «Kindlasti tulevad kontserdid ja loodame ka teatri kohale meelitada.»



Kiivikas lubas, et kevadel tehakse seni pisut räämas ümbrus korda. Laululavaga samas projektis võtab siis ümbritseva 3,1 hektari suuruse ala vuntsimise ette osaühing UV Haljastus. Uus nägu antakse tiigi kallastele ning staadioni ja vallamaja tagusele.



Et laululava oli kirjas valla arengukavas ja sellele oli tehtud detailplaneering, ei tohiks Viiratsis ette tulla selliseid raskusi, nagu tekkisid Võhma laululava kavandamisega.



Viiratsi vallavanem Sulev Kannimäe rääkis, et tulevase lava vahetus läheduses maju pole, aga päris ilma mürata ei saa loomulikult suuri pidusid korraldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles