Haigestunute arv kahanes

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstiabi.
Arstiabi. Foto: Marina Puškar

Tervisekaitseinspektsiooni teatel vähenes läinud nädalal Eestis ülemiste hingamisteede viirusnakkuste juhtude arv.


30. novembrist 6. detsembrini pöördus nimetatud nakkuste tõttu arstide poole 20 protsenti vähem inimesi kui nädal varem. Haigestunute arv oli 10 817, neist suurema osa moodustasid alla 15-aastased lapsed.

Kuigi haigestumise intensiivsus püsib kõikides maakondades endiselt kõrgel tasemel, on haigestunute juurdekasv hakanud stabiliseeruma.

100 000 elaniku kohta haigestus eelmisel nädalal keskmiselt 806,7 inimest. Haigestunute arv kasvas Hiiu- ja Läänemaal, vähesel määral ka Pärnumaal. Kõikides teistes maakondades täheldati haigestumuse langust.

Nädala jooksul registreeriti 892 gripitaolist haigusjuhtu. Üle-eelmise nädalaga võrreldes on juurdekasv 5 protsenti, mis viitab ka grippi haigestumiste arvu stabiliseerumisele.

Enam esines A-gripi viirusi (64,8 protsenti), neist domineeris uus gripp A/H1N1 (46,3 protsenti). Veerandil juhtudest oli haigestumine seotud muude respiratoorseid nakkusi põhjustavate viirustega, näiteks paragripi- ja adenoviirusega.

7. detsembriks oli tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste laboris uuritud 1566 proovi uue gripi tekitaja suhtes. Positiivse kinnituse on saanud 481 uue gripi A/H1N1 proovi, neist viis pärast haige surma. Eelmisel nädalal lisandus 127 uue gripi kinnitatud haigusjuhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles