Aasta alguse tulevärk jääb tänavu kasinaks

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Vallad ja linnad otsivad raha, et korraldada oma rahvale aastavahetusel ilutulestik, kuid mõnes suures vallakeskuses võib traditsiooniline vaatemäng ka nägemata jääda.


Viljandis üritatakse ilutulestikku organiseerida tavapärasel moel, mis tähendab, et linn ja ettevõtjad panevad raha kokku ning raketid lendavad taevasse 1. jaanuari esimestel minutitel bussijaama lähedusest.




Linnapea Kalle Jentsi sõnul on tehtud otsus, et ilutulestik peab tulema, ehkki see jääb tõenäoliselt tublisti väiksemaks kui eelmisel aastal.



Viljandi linn on valmis omalt poolt rakettide ostmiseks andma 5000 krooni. Mullu oli see summa 15 000 krooni.



Ettevõtjatega asub rahastamise teemal läbi rääkima abilinnapea Rein Triisa, kes pakkus, et koguda suudetakse ehk kolmandik mullusest summast. Lõppeva aasta esimestel minutitel korraldatud Viljandi ilutulestik maksis osaühingu Ilutulestiku Keskus Arnika teatel 85 000 krooni.



Karksi vallavanem Arvo Maling lubas, et aastavahetuse moment saab ära märgitud.


Vallajuht avaldas samas arvamust, et suure tõenäosusega korraldavad inimesed palju uhkema ilutulestiku, kui suudab vald oma rahaga.



Tarvastu vallavanem Alar Karu oli «Sakalaga» vesteldes esmalt veendunud, et vald tänavu ilutulestikuks raha ei anna. «Ajal, mil me räägime oma töötajatele vajadusest võtta palgata puhkuse päevi, pole ilutulestikuks raha anda õige,» leidis ta.



Vestluse edenedes jõudis vallavanem seisukohale, et mõistlik oleks valla kodulehe kaudu kutsuda inimesi ja ettevõtteid ilutulestikku toetama ja kui üleskutse leiab piisavalt järgijaid, võiks ka vald ettevõtmisse oma panuse anda.



Varasematel aastatel on Tarvastu vald andnud ilutulestiku korraldamiseks raha nii vallakeskuses Mustlas kui mitmes külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles