Tunnustust leidis kaks viljandimaalast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auväärses eas linnakodanik Olev Seppo külastas raekoda, et teatada otsusest annetada säästud linnale.
Auväärses eas linnakodanik Olev Seppo külastas raekoda, et teatada otsusest annetada säästud linnale. Foto: Eha Moosel

Telekanali TV3 ja Elioni korraldatava heategevusgala «Eestimaa uhkus» žürii ette jõudis kaks Viljandimaal elava inimese lugu.


Kümne auhinnagalal austatava inimese hulka viljandimaalased ei pääsenud, kuid nad jõudsid siiski auväärt ühiskonnategelastest koosneva žürii ette.



TV3 uudistetoimetusele laekus 400 vihjet inimeste kohta, keda sooviti nende heategude eest esile tõsta. TV3 avalike suhete juhi Annely Adermanni sõnul esitati pärast teletöötajate tehtud esimest valikut hindajatele 42 kandidaati.



Žüriile esitatute hulgas oli Viljandi pensionär Olev Seppo, kelle oli «Eestimaa uhkusele» esitanud perekond Toome tänavalt.



«Imetlusväärne on päevast päeva näha, kuidas üks vana mees on võtnud oma südameasjaks hoida korras Toome tänava surnuaia hoolitsemata hauaplatsid,» seisab esitajate kirjas. «Kui selle aasta veebruaris annetas Olev oma pensioni säästud Viljandi hädasolevate pensionäride abistamiseks, arvas meie pere, et seda meest tuleks kindlasti tänada hoopis suuremalt, kui ainult aitäh öeldes.»



Teine heategija, kelle lugu žüriini jõudis, oli Kitzbergi gümnaasiumi õpilane Reelika Maiste. Tema koostas möödunud aastal «Heategude kalendri 2009» ning korraldas Viljandis heategevuskontserdi. Kalendrite müügist saadud tulu, mida oli 50 000 krooni, läks Väikemõisa lastekodule. Karksi-Nuia noored käisid kevadel ka ise lastekodulastega aega veetmas.



«Kui palju on neid 17-aastasi, kes viivad ellu selliseid heategusid?» küsis esitaja.



Annely Adermann ütles, et kuigi «Eestimaa uhkuse» lõppvooru viljandimaalased ei jõudnud, on nad ikkagi väga tublid ning esiletõstmist väärt.



«Eestimaa uhkuse» galaüritus leiab aset Tallinna reaalkoolis, kus kümme žürii välja valitud kandidaati kutsutakse lavale ning tuntud inimesed ulatavad neile klaasikunstnik Ivo Lille loodud auhinnakuju. Galat juhivad Sven Soiver ja Annely Adermann.



TV3 eetris on austamisüritus 20. detsembril kell 19.30.



Eestimaa uhkusi valitakse viiendat aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles