Viljandi ootab preemiate kandidaate

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008. aastal pälvis Viljandi linnalt elutöö preemia Leida Leiur.
2008. aastal pälvis Viljandi linnalt elutöö preemia Leida Leiur. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnavalitsus ootab 31. detsembrini linnakodanike, asutuste ja muude ühenduste põhjendatud ettepanekuid 2009. aasta preemiate väljaandmiseks.


Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti peaspetsialist Ivi Lillepuu sõnul oli lõppev aasta Eestis ja kogu Euroopas innovatsiooniaasta: uute ideede, loova mõtlemise ja teistmoodi tegutsemise aasta. See algas keerulisel ajal, kus me kõik pidime midagi ümber mõtestama või ümber korraldama.

«Kultuurivaldkonna kaks esimesena meelde tulevat teistmoodi tegemist Viljandis on lennukitehase taaselustamine ning trummiprojekt. Spordis oli kõrgetasemelisi saavutusi. Traditsioonilised festivalid pakkusid rohkesti värvikaid elamusi ning südamega tehtud tööst võis palju rõõmu tunda. Teguderohkest aastast on aeg välja sõeluda parimatest parimad neid tänades ning tunnustades traditsiooniliste Viljandi aastapreemiatega,» kõneles Ivi Lillepuu.

Kui elutöö preemia puhul on oluline aastatepikkune avalikkuse kõrgelt hinnatud tegevus, siis kõigi teiste preemiate määramisel lähtutakse aasta kordaminekutest.

Linnakodanike, asutuste ja muude ühenduste põhjendatud ettepanekuid preemiate saajate osas oodatakse Viljandi linnavalitsusse 31. detsembrini. Ettepanekuid võib esitada vormikohasel blanketil, mille leiab linna koduleheküljelt, paberkandjal linnavalitsuse dokumentide avariiulitelt, kultuurimaja ja spordikeskuse infolaudadelt või vabas vormis.

Preemiad antakse kätte järgmise aasta 23. veebruaril, Eesti Vabariigi 92. aastapäevale pühendatud kontsertaktusel. Elutöö preemiale ja aastapreemiale kaasnevad linna teenetemärgid. Kõigi preemia saajate nimed kantakse Viljandi auraamatusse.

Elutöö preemia määratakse inimesele, kelle aastatepikkust tegevust on avalikkus kõrgelt hinnanud ja kelle kogu elutöö on Viljandi arengut positiivselt mõjutanud. Preemia suurus on 25 000 krooni.

Aastapreemia määratakse tunnustusena teo või saavutuse eest, mis on kalendriaasta jooksul olnud linnale olulise tähtsusega. Preemia suurus on 15 000 krooni.

Kolm kultuuri- ja spordipreemiat antakse Viljandis tegutsevale füüsilisele või juriidilisele isikule (inimeste grupile) või muule ühendusele, mis ei ole juriidiline isik, väljapaistva tegevus eest kultuuri edendamisel või saavutuste eest spordi vallas. Iga preemia suurus on 10 000 krooni.

Teatripreemia määratakse väljapaistva tegevuse eest teatrikunstis, kas Viljandis tegutsevale füüsilisele isikule või kollektiivile või Viljandi teatrites etenduste lavaletoomisel osalenud külalistele. Teatripreemia suurus on 10 000 krooni.

Aasta noore preemia määratakse noorele vanuses 7-26 aastat või Viljandi linnas tegutsevale noortekollektiivile, kelle töö, tegevus või saavutused kalendriaasta jooksul on olnud teistele linna noortele eeskujuks ja motivatsiooniks. Noorte volikogu arutab esitatud kandidatuurid läbi ja esitab oma ettepaneku linnavolikogule kinnitamiseks. Preemia suurus on 10 000 krooni.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tiitel antakse ettevõttele, mille asukoht ja/või üks põhitegevuse koht on Viljandi linn ning mille tegevus on kalendriaasta jooksul aidanud kaasa linna laste ja noorte elu-olu parandamisele. Ka selle tunnustuse puhul teeb valiku noorte volikogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles