Maavanem õnnitles Asta Jaaksood

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse õnnitles sellel aastal kodanikupäeva aumärgi saanud Asta Jaaksood.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse õnnitles sellel aastal kodanikupäeva aumärgi saanud Asta Jaaksood. Foto: Peep Talimaa

Kolmapäeval õnnitles Viljandi maavanem Lembit Kruuse sellel aastal kodanikupäeva aumärgi saanud Asta Jaaksood, kes on kirjanik August Kitzbergi loomingu koguja, talletaja ja tutvustaja.


«Mul on väga hea meel, et selline tänuväärt tegevus on aumärgi näol tunnustamist leidnud,» ütles maavanem Asta Jaaksoole lilli üle andes. Ta tuletas ühtlasi meelde, et kodanikupäeva aumärk on hinnaline kingitus kodanikukohuse silmapaistvalt hea täitmise eest.

Asta Jaaksoo meenutas Abja päevakeskusesse mulgi keele õppetundi ja jõulueelsele koosviibimisele kogunenutele, et pool sajandit August Kitzbergi mälestuse jäädvustamise ja kirjaniku loominguga tegelemist on toonud talle koguni hüüdnime Kitzbergi pruut. «Eks nüüdseks olen ma juba ise ka justkui eksponaadiks kujunenud,» lisas ta naljatamisi.

Asta Jaaksoo on töötanud õpetajana Vana-Kariste seitsmeklassilises koolis, Raja ja Maie algkoolis ja Nuia keskkoolis ning olnud Kõrgemäe sovhoosi lastepäevakodu juhataja.

1983. aastal asutas ta August Kitzbergi tubamuuseumi. Praegu kasutab muuseum juba nelja tuba ning selle ümber on kujunenud kirjaniku tegevust tutvustav sõprade selts, kes korraldab huvitavaid kohtumisi. Asta Jaaksoo avaldas oma sõnavõtus veendumust, et aumärk ongi tunnustus kogu seltsi tegevusele.

Kodanikupäeva aumärk antakse Eesti kodanikele iga aasta 26. novembril Eesti Vabariigi kodanike dokumenteerimise aastapäeva puhul. Aumärk võidakse anda teenete eest kodanikuteadvuse väärtustamisel ühiskonnas, Eesti Vabariigi kodanikukasvatuse edendamisel või kodanikupäeva korraldamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles