Pilistveres ootab peresid jõulumaa

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu hulgas saab jõulumaal piparkooke küpsetada.
Muu hulgas saab jõulumaal piparkooke küpsetada. Foto: Elmo Riig / Sakala

12. detsembril on Pilistvere rahvamajas ja selle ümber jõulumaa, mis pakub peredele ohtralt tegevust.


Laste arusaam jõuludest on tavaliselt seotud suuresti kingituste saamisega, kuid selle üritusega tahavad korraldajad rõhutada isetegemise rõõmu, seisab Kõo valla kodulehel. Pilistvere jõulumaa loovad lapsed, noored, lapsevanemad ja teised täiskasvanud oma osalemisega ise.

Rahvamajas on avatud töötoad, kus saab valmistada endale kaarte ja küünlaid, õppida viltimist ning küünalde värvimist ja siltide tegemist, punuda sõbrapaelu, teha midagi õlgedest ja lõngast. Köögis küpsetatakse ja kaunistatakse piparkooke.

Samuti saab kuulata kaasahaaravaid jõululugusid, vaadata jõulumultikaid ning õppida jõululaule. Beebidele on mõeldud pisipäkapikkude tuba.

Õues tehakse hobusega saanisõitu ning on veel teisi üllatusi rahvamaja ümbruses. Igal täistunnil on saalis etteasted, et meisterdamise vahel meelt lahutada.

Majas askeldab ka jõuluvana oma abilistega ning jõulutaadi tuppa oodatakse kõiki Kõo valla koduseid mudilasi kommipaki järele.

Pilistvere kohvik Ingel müüb heategevusena kohalike perenaiste kooke, küpsetisi ja käsitööd.

Jõulumaa on avatud kella 11-18. Sissepääs on tasuta, kuid korraldajad on tänulikud iga annetuse eest. Raha läheb järgmise jõulumaa korraldamise fondi nagu ka Pilistvere perenaiste küpsetiste müügitulu.

11. detsembril on Pilistvere jõulumaa avatud lasteaedadele.

Viljandimaal loob lastele 10., 11. ja 12. detsembril jõulumeeleolu Karksi päkapikumaa ning 16. detsembrini pakub jõuluprogrammi Olustvere mõis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles