Facio Ehitus jätab Olustveres töö pooleli

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad saavad vähem palka.
Ehitajad saavad vähem palka. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suutmatus tähtaegadest kinni pidada viis aktsiaseltsi Facio Ehitus selleni, et ta on sunnitud taan­duma Olustvere maamajanduskoolile ehitatavalt objektilt.


Poolte kokkuleppe järgi lõpetab Facio Ehitus söökla maapealse osa renoveerimise, aga toiduainete tehnoloogia õppetööstuse ehitamiseks otsib kool uue tegija.



Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktor Arnold Pastak tõdes, et koostöö ei sujunud algusest peale. Kuigi küsimusi tekitas ka tööde kvaliteet, oli kõige hullem see, et need kippusid hirmsasti venima. Nii jätkates poleks koolijuhi arvates järgmiseks õppeaastaks hoonet valmis saadud.



Pastak pidas venimise peapõhjuseks asjaolu, et konkursi võitmiseks oli firma teinud alapakkumise. «12 miljonit krooni selle objekti eest oli mõnevõrra väiksem meie eelkalkulatsioonist,» kommenteeris ta.



Koolijuhi hinnangul on ehitusfirma valmis saanud 25—30 protsenti tööst.



Facio Ehituse turundusdirektor Ülo Older ütles, et lepingu lõpetamise tingisid ärilised põhjused. Muu hulgas lausus ta, et viimaste kuude tendents ehitusturul on toonud pöörde allhankijate tööjõukuludes.



Viljandi ehitusfirma Pärlin tegevjuht Enno Pikkpõld sellist argumenti kaalukaks ei pea. «Mina küll ei ole täheldanud, et hinnad oleksid tõusnud,» sõnas ta. «Pigem on tegemist alapakkumistega. Nad ei saa tõesti allhankijaid selle hinnaga, millega arvestasid.»



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles