Haridusminister soovitas Viljandile tugevat gümnaasiumi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Tõnis Lukas ja linnapea Kalle Jents kohtusid Viljandi maavanema kabinetis.
Minister Tõnis Lukas ja linnapea Kalle Jents kohtusid Viljandi maavanema kabinetis. Foto: Peep Talimaa

Esmaspäeval Viljandimaad külastanud haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ütles, et tugev ja põhikoolist lahutatud gümnaasium Viljandis aitaks vähendada noorte väljarännet kogu maakonnast.


Ministri sõnul näitab statistika, et õpilaste ränne ei piirdu enam tavapäraseks saanud valdadest ja väiksematest linnadest maakonnakeskusesse kooli käimisega, vaid üha enam liiguvad õpilased gümnaasiumiharidust omandama maakonnast väljapoole. "Tugev eraldiseisev gümnaasium Viljandis, nagu on näiteks Treffneri gümnaasium Tartus, aitaks sellist rännet kindlasti vähendada," ütles Tõnis Lukas.



Viljandi linnapea Kalle Jents ja abilinnapea Helle Aunap tutvustasid ministrile Viljandi hariduselu praegust olukorda ning erinevaid võimalusi selle arengus. Samuti räägiti investeeringutest hariduse infrastruktuuri.



Kohtumisel oli veel juttu uue põhikooli ja gümnaasiumi seaduse eelnõu põhimõtetest ning peamistest muudatustest, mida seadus kaasa tooks. Samuti käsitleti riigi, kohaliku omavalitsuse ja maavalitsuse rolli hariduselu korraldamisel maakonnas, uue õppekavaga seotud küsimusi.



Tõnis Lukasel olid esmaspäeval kavas veel kohtumised Lõuna-Viljandimaa omavalitsusjuhtide ning Viljandimaa Õpilasesinduste Koguga, samuti tutvus ta Halliste kooliga. Teel Viljandimaale külastas minister aga Tartumaal Rõngu kooli, kus ta on ka ise õpetajana töötanud.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles