Andres Vinni lahkus Suure-Jaani volikogust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Vinni
Andres Vinni Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kohalikel valimistel Viljandimaa Suure-Jaani vallavolikokku valitud ning paar nädalat hiljem purjuspäi autoroolist tabatud Andres Vinni astus volikogu liikme kohalt tagasi.


Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu ütles uudisteagentuurile BNS, et Vinni esitas valla valimiskomisjonile taotluse lõpetada tema volikogu liikme volitused tagasiastumisega, mida komisjon esmaspäeval tegigi.

Seetõttu ei tulnud valimiskomisjonil arutada võimalust lõpetada mehe saadikuvolitused ennetähtaegselt kohtuotsusest tuleneva tahtluse tõttu.

Algselt teatas aastaid Isamaa ja Res Publica Liitu kuulunud, ent sealt eelmisel nädalal välja astunud Vinni soovist oma saadikuvolitused kolmeks kuuks peatada.

Viljandi maakohtu otsuse kohaselt jäi Vinni Volvo S80 roolis vähemalt 1,5-promillises alkoholijoobes politseile vahele 2. novembril kella 13 paiku Viljandimaal Metsküla teel.

Kaks päeva hiljem tunnistas kohus Vinni kokkuleppemenetluses joobes juhtimises süüdi ning mõistis talle rahalise karistuse 13 360 krooni, peale selle peab mees tasuma enam kui 4500 krooni sundraha ja õigusabikulude katteks. Lisakaristusena võeti talt kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus.

18. oktoobri kohalikel valimistel pääses Vinni Suure-Jaani volikokku 68 häälega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles