Bert Langeler on fenomenaalne inimene

, Viljandi muusikakooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui täpne olla, siis Berdi passijärgne nimi on Lambertus Johannes Jacobus Langeler ning ta on minust tervelt seitse päeva vanem: ta on sündinud 2. märtsil 1962.


Kõik tema küljed on võrdselt tugevad.


Bert on suurepärane XXI sajandi õpetaja ja metoodik. Ta paneb kõik lapsed lühikese ajaga pilli mängima. Kõige erilisem ongi see, et kuigi ta on üsna järjekindel ja nõudlik, suudab ta õpetada nii, et lastel on huvitav. Neis ei teki tüdimust ja vastumeelsust. Ning tema õpilaste mängu on meeldiv kuulata.


Bert on sütitav dirigent ja orkestrijuht. Ta on juhatanud paljusid orkestreid mitmel pool maailmas ning ta teeb seda ühtviisi innukalt nii Brasiilias kui Viljandi muusikakoolis. Meil juhatab Bert esimese ja teise klassi puhkpilliorkestrit, puhkpillistuudio orkestrit ja linna sümfooniaorkestrit. Samuti on ta võimaluse korral, suvel ja koolivaheaegadel, külalisdirigent Eestis ja mujalgi. Mis väga tähtis: Berdi käe all tuli kooli puhkpilliorkester kevadel kooliorkestrite kategoorias Eestis esimeseks.


Bert on võimekas organisaator ja abivalmis meeskonnatöötaja. Valmistasime koos temaga ette Viljandi noorte sümfooniaorkestri Hollandi kontserditurneed. Kõik sujus kuidagi märkamatult ja ilma närvitsemiseta. Kooli igapäevatöös on Bert ideede generaator.


Bert on hea suhtleja. Tema emakeel on ju hollandi keel, aga peale inglise, saksa ja  hispaania keele, mida ta oskab, õpib ta usinalt eesti keelt ning on poolteise aastaga suuri edusamme teinud. Kuigi ta kõiki eesti keele sõnu veel ei tea, on ta Viljandis juba väga palju korda saatnud. Tema oskused ja võimed ületavad keelebarjääri. Ta suudab ka muude vahenditega lastele selgeks teha, mida neilt ootab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles