Viljandlasi ootab «Seitse ühe hoobiga»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Minu Eesti" plakat
"Minu Eesti" plakat Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Projekti «Minu Eesti» ja Eesti mittetulunduste ja sihtasutuste liidu eestvõttel peetakse 9. detsembri Viljandi linnavalitsuses nõu, et selgitada välja seitse kõige vajalikumat avalikku teenust.


Kevadel peetud mõttetalgutel «Teeme ära. Minu Eesti» pakuti välja palju mõtteid, millest osa on ellu viidud.

«Leidub aga ka selliseid, mis nõuavad rohkem nuputamist, aega ja raha,» lausus «Minu Eesti» projektijuht Geroli Peedu. Tema sõnul on kodanikeühenduste liit asunud tegema koostööd Viljandi linnaga, et leida parimad vastused küsimusele, kuidas saaks korraldada avalikke teenuseid lihtsamalt, säästlikumalt ja kiiremini.

«Keskendume sellistele teenustele, mida saaks osutada e-vahenditega ning mida võiksid pakkuda paikkonna inimesed ise,» jätkas Peedu. Näiteks tõi ta tänavate ja teede korrashoiu, hoolekande- või õpikeskuste pidamise ja ühistranspordi.

Ta rõhutas, et ehkki selliste teenuste eest vastutab riik või omavalitsus, ei tähenda see, et nad peavad neid ise ellu viima. «Võib sõlmida lepingu näiteks mõne pädeva kodanikuühenduse või ettevõtjaga.» Praegu on sellist võimalust kasutanud 60 protsenti Eesti omavalitsustest.

Huvilisi, kes soovivad Viljandi elu edandamisel kaasa rääkida, ootatakse 9.detsembril kell 16 aadressil Laidoneri plats 5. Ettepanekuid saab teha ka e-postiaadressil geroli@minueesti.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles