Jõesuus tasandati lohk

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Juba enne Jõesuu silla ehitamise lõppu teeserva tekkinud lohk täideti nädala algul garantii korras.


Lohk, mille tõttu oli maksimaalset lubatavat kiirust kahandatud 70 kilomeetrini tunnis, asus Tartu poolt tulles üle silla kohe paremas teeservas ja andis autoga sõites endast tuntavalt märku.



Lääne regionaalse maan­teeameti peaspetsialist Allan Allik selgitas, et lohk tekkis kohas, kuhu ulatus kunagi Emajõe säng.



«Ehitustöid tehes kaevati sealt 4,5 meetri sügavuselt turvast välja, aga ikkagi ei aidanud,» rääkis ta. «Loodan, et nüüdseks oli vajumine lõppenud. Kui see siiski jätkub, tuleb uuesti parandada.»



Alliku sõnul fikseerivad võimalikku vajumist andurid, mis on pandud silla seisukorda jälgima.



«Nii paksu muldkeha puhul pole kuigi lihtne kohe pärast ehitustöid täielikku stabiilsust saavutada,» lausus ta. «Vaatame järgmise suve hakul kogu objekti põhjalikult üle ja seal, kus vaja, tehakse garantiitööd.»



Allik nimetas kahe sellise võimaliku kohana silla mõlemat pealesõitu, mis samuti annavad autojuhile end tunda rohkem, kui on lubatud.



Lääne regionaalse maan­teeameti liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Alard Tallo  hindas kolmapäeval tee olukorda ning langetas otsuse, et kiiruspiirangu märgid võib maha võtta.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles