Saalihokiklubi on teinud hea alguse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Metall saalihokimeeskond
Viljandi Metall saalihokimeeskond Foto: Erakogu

Mullu Eesti saalihoki meistrivõistluste teises liigas debüteerinud Viljandi saalihokiklubi esinduse eestvedajad Hannes Ilves ja Jaak Veebel nimetasid seda hooaega põrumiseks.


Meeskond pälvis kaks võitu ja boonuseks oli Jaak Veebli sõnul üks lisaajal kaotatud kohtumine.



«Viigilise mängu normaalajale järgneb lisaaeg, mis kestab «kuldse väravani». Kaotaja saab sellest kohtumisest tabelisse ühe punkti ja võitja kaks punkti,» selgitas ta. «Seega kogusime mullu turniiritabelisse seitse punkti.»



Sel hooajal on Viljandi Metall pidanud teises liigas kolm kohtumist ja teeninud turniiritabelisse kuus punkti ehk võitnud kaks mängu. Kaotuse sai ta möödunud laupäeval Jõgeval, jäädes 1:4 alla SK Nordicule.



Mõlemad saalihokiklubi juhid, nii Hannes Ilves kui Jaak Veebel tõdesid, et aasta on alanud edukalt. Selle taga on nende hinnangul võistkondlik areng: mänguliselt on astutud sammuke edasi ja kogunenud on ka omajagu kogemusi.



«Kui alustasime, olime üsna naiivsed ja meie ambitsioonid olid kõrgemad, kui võimed lubasid,» tunnistas Hannes Ilves. «Tänavu on meil märksa paremini läinud ja loodame pääseda põhiturniiri järel peetavatele play-off-mängudele.»



Jaak Veebel märkis seepeale, et ka koht regiooni turniiritabeli keskmike seas oleks meeskonnale päris korralik saavutus.



Kiire ja emotsionaalne mäng

Hannes Ilvese jutu järgi kujunes saalihokiklubi ja selle meeskond Viljandi Metall paari aasta jooksul välja seltskonnast, kes käis vormi ja kehakaalu hoidmiseks üks-kaks korda nädalas spordisaalis. See, et tegevuseks sai valitud saalihoki, oli võrdlemisi juhuslik.



«Varem tõsiselt pallimänguga tegelnud mehi meie seas just palju polnud ja nõnda tundus saalihoki paslik olevat,» jutustas Ilves.



Jaak Veebel on aga veendunud, et saalihoki on parim ja põnevaim sportmäng.



«See on kiire ja emotsionaal­ne ning annab korraliku füüsilise koormuse. Sellest mängust on raske tüdineda,» kiitis ta.



Mullu enne Eesti teise liigaga liitumist kutsusid Viljandi harrastusmängijad endale Tartust appi ühe Eesti tunnustatuma saalihokitreeneri Talis Mölderi.


«Talis aitas meid nii-öelda otsa peale: andis iseõppijaile mängust uue ettekujutuse,» tõdes Jaak Veebel.



Tartlasest treeneri ajapuuduse tõttu see koostöö pärast hooaja lõppu paraku katkes ja viljandlased hakkasid otsima uut treenerit.



Treenerid endi hulgast

Otsinguid aga ei saatnud edu ning et meestel oli kohaliku saalihoki edendamisega tõsi taga, otsustasid kaks klubi liiget novembris ära teha treeneri esimese astme atesteerimise.



«Elu lihtsalt sundis tagant,» nentis üks neist, Hannes Ilves. «Meil on tõsine plaan käima lükata noorte treeningrühm ja selleks on juhendajat tarvis.»


Teine Viljandi saalihokiklubi esimese astme treeneritunnistusega liige on Tarmo Metsamaa.



«Esimene aste on küll madalaim, aga vähemalt on algus tehtud,» lausus Ilves, andes mõista, et enesetäiendamine pole sugugi läbi.



Peale kahe treeneri on nüüd seltskonnas ka üks kohtunik: esimese astme vilemehe vääriliseks hindas alaliidu komisjon viljandlase Janis Karpovski. See võimaldab tollel esialgu õigust mõista noorte ja teise liiga mõõduvõttudel.



«Et me ise osaleme teises liigas, siis seal ta praegu ilmselt kohtunikuna tegutseda ei saa,» nentis Jaak Veebel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles