Suure-Jaanis tuleb jõulupuude võistlus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani kultuurimaja kultuuritöötaja Tiiu Sepp
Suure-Jaani kultuurimaja kultuuritöötaja Tiiu Sepp Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval leiab Suure-Jaani kultuurimajas aset jõulupuude ehtimise võistlus, millel looduslike kuuskede asemel kaunistatakse hoopis muust materjalist puid.


Suure-Jaani kultuurimaja kultuuritöötaja Tiiu Sepp ütles, et korraldajad tahavad keskkonda hoida ning seepärast jäävad kuusekesed raiumata.



Lubatud on kasutada kuuseoksi, kuid seda on Sepa sõnul väga vähe tehtud.



Varem on võistlusele toodud väga fantaasiarikkaid töid. «Meie jõulupuud on tehtud materjalidest, mida on isegi raske täpselt kirjeldada,» rääkis Sepp.



«Huvitavamad tööd on olnud tüllist, puidust, makulatuurist, tekstiilist ning mitmesugustest kodu- ja käsitöötarvikutest. Tean, et tänavu on tulemas üks söödav jõulupuu.»



Mitu korda on huvitava jõulupuuga välja tulnud Lahmuse kooli õpilased, kes on võistluselt ka võidu noppinud. Oma esindusega on osalenud mitu lasteaeda, kooli ja klassi, aga kaasa on löönud ka perekonnad, huviringid ja teisedki rühmad.



Meeskondade arv on ulatunud paarikümneni ning see on Tiiu Sepa hinnangul pisikese Suure-Jaani kohta hea tulemus.



Tänavu tähistab jõulukuuskede ehtimise võistlus juubelit: seda korraldatakse juba kümnendat korda.



Kui mõnel varasemal aastal on võistluskuused kogutud linna keskväljakule, siis tänavu on need sombuste ilmade tõttu oodatud kultuurimajas. Üritus algab 6. detsembril kell 12 ning huvilised saavad jõulupuid vaadata terve nädala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles