Laadal särab kaks tuhat küünalt

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Eesti Valgus juhataja Peter Wüthrichi sõnul kavatsetakse tänavusel laadal süüdata kaks tuhat valguseandjaid.
Osaühingu Eesti Valgus juhataja Peter Wüthrichi sõnul kavatsetakse tänavusel laadal süüdata kaks tuhat valguseandjaid. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

12. detsembril süttib Võhma jõululaadal ligi kaks tuhat küünalt ning töötubades saab ise küünlaid teha ja kaunistada.


Esimest korda sai küünlasäras jõululaat Võhma kultuurimaja esisel platsil teoks möödunud aastal tuhande küünla valgusel. Korraldaja, osaühingu Eesti Valgus juhataja Peter Wüthrichi sõnul kavatsetakse tänavusel laadal süüdata kaks korda rohkem valguseandjaid.



«Mõistagi eeldab see põhjalikumat läbimõtlemist nii tehnilises kui kunstilises mõttes, kuid usun, et saame hakkama,» lausus ta.



Firma Eesti Valgus töötubades võib laadapäeval proovida loovust küünalde valmistamises ning maalida teksti või pildi spetsiaalselt jõuludeks valmistatud kuusepuu-, leegi- või südamekujulisele küünlale.



«Viimati nimetatule peaks hästi sobima armsama nimi koos talle pühendatud tekstiga,» lausus Peter Wüthrich.



Võhma kultuurimajas on taas avatud Eesti linnade motiividega küünalde näitus. Kui varem olid eksponaadid seatud Eesti kaardile ja neid sai vaadata teatud kauguselt, siis nüüd on näitus kujundatud nii, et linnateemaliselt maalingult saab lausa tuttavaid ja veel avastamata detaile otsida.



Küünlasäras laada vabaõhukontserdil esinevad Võhma segakoor Leelo dirigent Mait Reimanni juhatusel ja teisedki isetegevuskollektiivid.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles