Pimedus meelitab Jõesuu silla värvidesse

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme põhivärvi sujuv vaheldumine pakub nauditavat vaatemängu, mis on eriti hästi jälgitav uue kõrval asuvalt vanalt sillalt.
Kolme põhivärvi sujuv vaheldumine pakub nauditavat vaatemängu, mis on eriti hästi jälgitav uue kõrval asuvalt vanalt sillalt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sini-hele-roheline-valgus ja enamgi veel tervitab pimedal ajal liiklejat, kelle teekond viib Jõesuus üle uue Emajõe silla.


Üksteise järel süttivad sujuvalt punane, roheline ja sinine, kuid nende üleminekul märkab inimsilm veel teisi toone.



Valgustid tarninud osaühingu Prolight juhatuse liige Valdi Lootus ütleb, et võimalik olnuks lisada põhivalguseks veel mõni värv, kuid otsus langes praeguse standardlahenduse kasuks.



Tooni annavad LED-valgustid ehk valgust kiirgavad dioodid. Valgustite garantii on kaks aastat, kuid Lootuse sõnul peaksid need vastu pidama kümme aastat. See on aeg, mille jooksul ei kaota dioodid oma valgusviljakusest rohkem kui 25 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles