Päästjad eelistavad palga alandamist

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti päästjate ametiühingu usaldusisik Andreas Pertelson loodab, et täna kell 15 algavatel läbirääkimistel
õnnestub koondamistele alternatiiv leida.
Lõuna-Eesti päästjate ametiühingu usaldusisik Andreas Pertelson loodab, et täna kell 15 algavatel läbirääkimistel õnnestub koondamistele alternatiiv leida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeva pärastlõunal hakkavad ametiühingu esindajad ja siseminister Marko Pomerants koos päästeameti juhtkonnaga arutama päästjate pakutud plaani, mis peaks töötasu langetamise abil vältima koondamist.


Möödunud nädalal jäid poolte läbirääkimised katki seisus, kus endiselt rippus õhus 110 päästevaldkonna töötaja koondamine. Nimelt tuleb järgmise aasta riigieelarve eelnõu kohaselt päästealal kokku hoida 22,8 miljonit krooni ning siseministeeriumi andmetel oleks koondamisele ainus alternatiiv see, kui riigikogu leiaks vajamineva raha kusagilt mujalt.



Väljapääsu otsimiseks pole palju aega jäänud, sest 7. või 8. detsembril peaks eelarve lukku löödama.



Ehkki ametiühingu esindajad on olnud niigi väikese palga langetamise vastu, sundis koondamisähvardus neid pühapäeval peetud koosolekul oma seisukohti üle vaatama.



«Me peame proovima palgaga mängida, aga kas see välja tuleb, on iseküsimus,» lausus eile Lõuna-Eesti päästjate ametiühingu usaldusisik, Viljandi operatiivkorrapidaja Andreas Pertelson.



Kui suurest palgalangusest jutt käib, seda ei osanud Pertelson täpselt öelda. Samuti polnud ta sada protsenti kindel selles, kas plaan ametiühingu liikmete seas toetust leiab, sest see selgub enne täna kell 15 algavat läbirääkimiste vooru.



Siseministeeriumi pressinõuniku Kristina Kareva kinnitust mööda jõudis ametiühingu ettepanek esmaspäeval ministeeriumisse, kuid minister on teisipäevani välislähetuses ega saa sellele hinnangut anda.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles