Haigla majandusjuhti süüdistatakse seadusrikkumises

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Lepp töötas Viljandi haigla juhatuse liikmena alates 2002. aastast. Eile oli tema viimane tööpäev.
Harri Lepp töötas Viljandi haigla juhatuse liikmena alates 2002. aastast. Eile oli tema viimane tööpäev. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud neljapäeval koos olnud Viljandi haigla nõukogu otsustas tagasi kutsuda juhatuse liikme Harri Lepa, sest tema töös oli leitud seadusrikkumisi.


Eile oli Harri Lepa viimane tööpäev Viljandi haiglas ja veel õhtupoolikul ei teadnud ta enda sõnul seda, mida talle ette heidetakse, ega osanud seetõttu ka võimalikke süüdistusi kommenteerida.



Lepp tegeles haigla halduse, majanduse, ehituse, transpordi, pesu ja sterilisatsiooni ning riigihangetega.



«Harri Lepp kutsuti tagasi,  sest ta rikkus haigla ehitustegevust korraldades ehitusseaduse sätteid,» kommenteeris eile õhtul Viljandi haigla nõukogu esimees Liis Rooväli.



Haigla nõukogu liikme Kalle Küttise sõnul selgus materjalidest, mille juhatuse esimees Ülle Lumi oli nõukogule ette valmistanud, et Harri Lepa töös on ette tulnud seadusrikkumisi.



«Kirjaliku materjali saime juba varem, koosolekul kandis juhatuse esimees probleemid meile ette, oli arutelu ja otsustasime Harri Lepa tagasi kutsuda,» ütles Kalle Küttis.



Põhisüüdistuseks nimetas ta seda, et hankeid ette valmistades ja korraldades ei peetud seadusest kinni.



«Kokkuvõttes oli tegemist ebaprofessionaalse asjaajamisega,» andis Küttis hinnangu.



Näiteid tuues rääkis nõukogu liige, kuidas ilma projektdokumentatsioonita hakati tegema suuremahulisi töid, näiteks vaheseinu maha võtma. Ka haigla köögi remont on Kalle Küttise teada üsna kehvasti välja kukkunud, nii et nüüd tuleb hakata seda ümber tegema.



Nõukogu ei otsusta siiski vaid esitatud paberite põhjal. Tal on auditikomitee, kuhu kuuluvad Malle Vahtra ja Henn Sepp. Komitee tutvub probleemiga põhjalikumalt ja otsustab, kas anda asi nõukogule arutada või mitte.



«Seadusrikkumine oli see, et ehitama hakati enne ehitusloa saamist,» rääkis Henn Sepp. «Mitut objekti hakati ehitama ilma projektita, selle puudmine aga võimaldab ehitajal küsida hiljem lisaraha, nagu juhtus näiteks köögi remondiga.»



Henn Sepa sõnul olid nii auditikomitee kui nõukogu Harri Lepaga sellest varem rääkinud, sest niisugust tööstiili kasutas ta ka Jämejala tuberkuloosiravi hoone renoveerimisel.



Sepa hinnangul on oma süü juhatuse esimehel, kes ei teinud piisavalt palju selleks, et hangete korraldamine sujuks. «Tema on üldvastutaja ja asja lähedalt jälginud. Kuigi Ülle Lumi kinnitas, et on Harri Lepaga neil teemadel rääkinud, pole selle kohta märget üheski juhatuse koosoleku protokollis,» lisas Henn Sepp.



«Rikkumisi on olnud ikka väga palju,» kinnitas ka Malle Vahtra.



Kalle Küttise sõnul on juhatuse kaheliikmeliseks muutmist arutatud juba varem.


«Praegune liikmete arvu kahandamine ei ole tingitud kokkuhoiust, vaid lihtsalt sattus sellisele ajale,» ütles ta. «Otsustasime, et kuus kuud jääb juhatus kaheliikmeliseks ja siis vaatame, mis edasi saab.»



Kõik meditsiini puudutav, kaasa arvatud personaliga seonduv, on Enno Kase pädevuses, ülejäänud valdkondadega tegeleb Ülle Lumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles