Algo Kärp puhkab Otepääl jalga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Elmo Riig / Sakala

Septembris põlvelõikusel käinud Viljandimaa suusataja Algo Kärp otsustas veel jalga säästa ega sõitnud Kuusamosse maailmakarikavõistluste etapile.


Praegu Otepää kilomeetrisel lumelõigul toonust hoidva sportlase sõnul läks operatsioon hästi ja sellest taastumine on kulgenud oodatust ladusamalt.


«Poolteist kuud pärast lõikust Olosel esimese lume võistlusel sõitsin välja õiguse maailmakarikaetapil Kuusamos startida, aga otsutasime seda siiski mitte teha,» lausus ta.



Algo Kärp nentis, et läbis Olose distantsi kahenädalase treeningu pealt 85 protsendi ulatuses vaid paaristõugetega ja lõpetas 28. kohaga.



«Sirgetel olin liidritega võrdne, tõusudel andsin muidugi tohutult ära. Sportlikust vormist oli asi kaugel, aga täitsin ülesande ja võitlesin endale õiguse maailmakarikaetapil võistelda,» rääkis ta.



Järgmisena on Kärbil plaanis startida 20. detsembril Sloveenias Roglas peetava etapi ühisstardiga 30 kilomeetri klassikadistantsil. Seal loodab ta teenida ka sarja punkte, mis säilitaks lootuse kuuluda ka veebruaris tali­olümpial kaasa tegevate murdmaameeste nimistusse.



«Ega ma olümpiast praegu veel suurt mõtle. Esmalt pean maailmakarikasarjas kolmekümne sekka sõitma, eks siis paista,» arutles Kärp.



Vasak põlv talub tema sõnul üha suuremat koormust, ent ärevaks on teinud uus häda: valu tekitab parema jala kannakõõlus. «Loodetavasti on tegemist väsimusvaluga. Seetõttu naasin teistest varem lumelaagrist ja annan jalale puhkust. Puhkan ja hoian füüsilist vormi. Loodetavasti annab valu järele.»



Taastumiseks Algo Kärbil siiski kuigi kaua mahti pole: juba neljapäeval sõidab Eesti murdmaasuusatajate koondis Šveitsi Davosi järjekordsesse laagrisse. Sealt edasi siirdub Kärp otse Sloveenia maailmakarikaetapile Roglasse.



Läinud reedel viibis Viljandimaa tugevaim murdmaasuusataja Holstre-Polli tervisekeskuse avamisel ja nentis, et tunneb koduse treeningpaiga arengust suurt rõõmu.



«Harjutan siin päris sageli, eelkõige suvekuudel rolleriradadel. Holstre-Pollis on Eesti ühed põnevamad, tõsi, ka ühed raskemad rajad,» rääkis ta ning avaldas lootust, et tänavu tuleb lumine suusahooaeg, mis aitab keskust paremini käima tõmmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles