Tubamuuseumi perenaine pälvis kodanikupäeval aumärgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asta Jaaksoo
Asta Jaaksoo Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval, kodanikupäeval olid 15 inimest, nende hulgas Asta Jaaksoo Karksi vallast kutsutud Tallinna Stenbocki majja, kus peaminister Andrus Ansip tänas kutsutuid tehtu eest rinnamärgiga ning siseminister Marko Pomerants andis tänukirja.


«Ma polnudki varem riigimeeste vastuvõtul käinud,» ütles eile Tallinnas tütre pool viibiv Asta Jaaksoo. «Seda oli omamoodi põnev läbi elada.»



Viljandi maavalitsus oli Asta Jaaksoo esitanud autasu saamiseks kui kirjanik August Kitzbergi loomingu koguja.



Asta Jaaksoo on töötanud õpetajana Vana-Kariste seitsmeklassilises koolis, Raja ja Maie algkoolis ja Nuia keskkoolis ning olnud Kõrgemäe sovhoosi lastepäevakodu juhataja.



1983. aastal asutas ta August Kitzbergi tubamuuseumi. Praegu kasutab muuseum juba nelja tuba ning selle ümber on kujunenud kirjaniku tegevust tutvustav sõprade selts, kes korraldab huvitavaid kohtumisi.



«Oma elutöö on Asta Jaaksoo teinud August Kitzbergi elu ja loomingut uurides,» lausus Karksi vallasekretär Inge Dobrus. «Põlise mulgi ja kodu-uurijana teab ta siinseid rahvapärimusi, kombestikku, kirjandusega seotud paiku ja muistelugusid ning tutvustab neid eriti meelsasti koolinoortele.»



Asta Jaaksood on autasustatud Valgetähe IV klassi ja Karksi valla teenetemärgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles